Teriyakipossu

Helppoa, nopeaa ja superhyvää! Näillä sanoilla voi helposti luonnehtia tätä teriyakipossua, josta on hyvää vauhtia muodostumassa tämän huushollin vakkariruokia. Kunhan vaan possun muistaa laittaa edellisenä iltana marinoitumaan, niin tämän ruuan valmistuksessa ei kuulkaa kauaa nokka tuhise!

Teriyakipossu 4lle

700-800 g possun ulkofilettä
1 punainen chili
1 yksikyntinen valkosipuli
1 dl Kikkoman teriyakikastiketta
0,5 dl soijaa

Lisäksi:
kevätsipulia
riisiä
salaattia

Poista possunfileestä mahdolliset kalvot ja ylimääräinen näkyvä rasva. Leikkaa fileistä ohuehkoja pihvejä. Laita lihat tiiviiseen, kannelliseen marinadiastiaan. Mittaa lihan joukoon teriyakikastike ja soija. Halkaise chili, poista siemenet ja pilko se sekä kuorittu valkosipuli pieneksi. Lisää chili ja valkosipuli myös marinadiastiaan ja sekoita lihat huolellisesti, niin että kaikki lihat varmasti sekoittuvat marinadiin. Anna maustua yön yli, kannattaa käännellä lihoja vähintään kerran marinoitumisen aikana.

Pyyhi ylimääräinen marinadi pois ja grillaa possupihvejä n. 6-8 minuuttia kuumassa grillissä. Voit myös paistaa pihvit kypsiksi pannulla.  Nosta pihvit tarjoiluastiaan ja lisää päälle kevätsipulia. Tarjoa keitetyn riisin ja salaatin kanssa. Nosta pöytään myös esim. soijaa, teriyakikastiketta ja riisiviinietikkaa, jolla voit halutessasi maustaa riisin. Myös Kikkomanin sitruunainen ponzukastike sopii erinomaisesti antamaan riisille lisää makua!

IMG_4734

IMG_1186

IMG_4771

IMG_4775

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.