Maailman paras tiramisu

Italialainen keittiö on yksi meidän ehdottomia suosikkeja! Mielestäni paras jälkkäri mitä tämä keittiö tarjoaa on tietenkin se kuuluisa tiramisu. Juuri tätä tiramisua on saatu ensimmäisen kerran maistaa ystävien luona, ohje onkin peräisin heidän italaisesta keittokirjasta. Tämä tiramisu todella vetää vertoja alkuperäiselle, italiassa nautitulle tiramisulle, ah mikä ohje! Kannattaa testata itse 🙂

Tiramisu 6lle

3 dl kylmää vahvaa kahvia, mieluiten espressoa
6 rkl Marsala viiniä (tai Amaretto -likööriä)
2 munaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna
3 rkl sokeria
250 g mascarponejuustoa
2 1/2 dl vatkattua kuohukermaa
n. 30 savoiardi -keksiä
pinnalle kaakaojauhetta (leivontaan tarkoitettua)

Yhdistä isossa kulhossa kahvi ja 3 rkl Marsala viiniä.  Vatkaa toisessa isossa kulhossa munankeltuiset ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Tämä vie muutaman minuutin. Lisää mascarpone munavaahdon joukkoon ja vatkaa hyvin. Lusikoi kermavaahto varovasti seoksen joukkoon.

Vatkaa kolmannessa kulhossa munanvalkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto nopeasti mutta varovasti kermaseokseen ja lisää loput Marsala viinistä. Yritä säilyttää seos mahdollisimman kuohkeana.

Kasta keksit yksitellen kahviin korkeinaan 2 sekunniksi, jotta ne eivät pehmene liikaa. Valuta keksit ja asettele niitä kerros lasiseen, suorakaiteen malliseen vuokaan. Levitä puolet kermaseoksesta keksiten päälle. Tee vielä toinen samanlainen kerros, ensin kahviin kastetut keksit ja sitten loput kermaseoksesta päälle. Tasoita tiramisun pinta ja peitä se muovikelmulla. Anna maustua kylmässä vähintään 2 tuntia.

Poista kelmu ja hunnuta tiramisu kaakaojauheella juuri ennen tarjoilua, jotta kaakao ei muutu kitkeräksi. Tarjoile kahvin kanssa ja nauti, tämä on niiiiiin hyvää!

 

4 thoughts on “Maailman paras tiramisu

  • Moi ☺️ Tämä vuoka on kooltaan 12 x 21 cm(tämä on vuuan pohjan koko, sehän vähän levenee ylöspäin).
   – Annukka

   • Kiitos pikaisesta vastauksesta! 😊 Onkohan vuokasi kuinka korkea? Omani on 5 cm ja mietin riittääkö korkeus 🤔

   • Omani on kyllä korkeampi, sanoisin että 5cm ei kyllä riitä… tässä on kuitenkin tuo pari kerrosta..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.