Paahdetut maa-artisokat

Maa-artisokan mieto ja samettinen maku on ihana. Aikaisemmin olemme tehneet maa-artisokasta lähinnä herkullista keittoa, mutta söin taannoin ravintolassa paahdettua maa-artisokkaa ja halusimme tehdä sitä itsekin, koska annos oli aivan mahtava! Tämä herkku syntyy helposti, sillä tässä ohjeessa maa-artisokkia ei tarvitse edes kuoria, vaan ne paahdetaan kätevästi kuorineen. Tuore yrtti viimeistelee paahdettujen maa-artisokkien maun.

Paahdetut maa-artisokat

1 pss (500g) maa-artisokkaa
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
tuoretta timjamia tai rosmariinia

Laita uuni kuumenemaan 175-200 asteeseen. Pese maa-artisokat huolellisesti juuresharjalla ja halkaise ne puoliksi. Levitä maa-artisokat uunipellille leivinpaperin päälle. Lorauta niiden päälle reilusti oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon vielä tuoretta timjamia tai rosmariinia. Paahda maa-artisokkia n. 50-55 minuuttia kunnes ne alkavat saada väriä ja tuntuvat haarukalla kokeiltuna pehmeiltä. Tarjoile sellaisenaan lisukkeena tai napostele artisokat vaikka majoneesiin tai dippikastikkeeseen dipattuna.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.