Lyonin kana

Lyonin kana, eli etikkakana on ranskalainen klassikkoruoka, josta me jostain syystä kuulimme vasta nyt! Etikka tuo tähän ruokaan ihan mahtavan hapokkuuden ja kirpeyden, näistä syistä olenkin aika rakastunut erilaisiin etikoihin!  Ruokaan suositellaan käytettävän koipia, sillä niissä on enemmän rasvaa ja liha pysyy mehevänä pitkästä kypsennyksestä huolimatta. Me kokeilimme tämän fileillä, ja kunhan padassa riittää tarpeeksi lientä, filekin pysyy padassa kohtuullisen mehevänä. Resepti on peräisin Glorian Ruoka & Viini -lehdestä 1/2019.

Lyonin kana 4lle

800 g broilerin koipia tai 4 isohkoa kanafilettä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
2 rkl + 2 rkl voita
1 1/2 dl punaviinietikkaa
6 valkosipulinkynttä
1 laakerinlehti
1 1/2 dl kanalientä
2 rkl tomaattipyrettä
200 g ranskankermaa
1/2 ruukkua rakuunaa

Päälle:
1/2 ruukkua rakuunaa

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Mausta kanat suolalla ja pippurilla ja ruskista molemmin puolin padassa 2 rkl:ssa voita. Lisää loppu voi ja viinietikka pataan ja anna sihahtaa. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet muutamaan palaan ja lisää ne laakerinlehden kanssa pataan. Laita pata uuniin 20 minuutiksi.

Siirrä kanat padasta hetkeksi syrjään ja lisää pataan kanaliemi ja tomaattipyree. Keitä, kunnes jäljellä on puolet nesteestä. Lisää pataan ranskankerma, rakuuna ja kanat. Hauduta uunissa vielä 35 minuuttia. Lisää lopuksi hienonnettua rakuunaa padan pinnalle ja tarjoa esim. yrttiperunoiden ja salaatin kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.