Sunnuntairuokaa – sinappinen possukastike

Hulluilta päiviltä tarttui matkaan muutama iso pala possun kassleria, josta syntyy erinomaista pulled porkkia, mutta nyt teki mieli jotain muuta. Kunnon haudutettua possua, oikein sunnuntairuokaa, jolloin lihaa on aikaa kypsytellä ajan kanssa. Kastikkeelle kannattaa antaa kunnolla aikaa, se meinaan kannattaa, sillä liha oli suussa sulavaa. Resepti on peräisin Safkaa -kirjasta, mutta sitä on hitusen tuunattu.

Possukastike 5-6lle
750 g possun kassleria
1 yksikyntinen valkosipuli
loraus oliiviöljyä
1 iso sipuli
50 g voita
suolaa
mustapippuria myllystä
3 rkl vehnäjauhoja
2-3 dl vettä
3 rkl soijakastiketta
1 rkl Dijon sinappia
1 dl kuohukermaa

Suikaloi liha ja raasta joukkoon valkosipuli. Lorauta sekaan oliiviöljyä ja mausta suolalla. Anna marinoitua muutama tunti tai yön yli. Ota lihat lämpemenään tuntia, paria ennen valmistusta. Kuumenna paksupohjainen kattila tai pata todella kuumaksi. Lisää voi ja anna sen ruskistua kunnes se alkaa tuoksua hiukan pähkinälle. Lisää joukkoon kevyesti suolatut ja pippurioidut lihakuutiot ja anna ruskistua. Anna suikaleiden tiristä hetki ennekuin sekoitat niitä lastalla, näin lihanesteet pysyvät lihassa.

Lisää pataan hienonnettu sipuli, vähennä lämpöä ja anna sipulin kuullottua lihojen seassa. Lisää sekaan vehnäjauhot ja sekoittele pari minuttia. Kaada joukkoon pari desiä kuumaa vettä  ja sekoita kunnes keitos kiehahtaa ja kastike sakenee. Kaada mukaan soijakastike ja mausta suolalla ja pippurilla. Tässä kohtaa kastike saa olla aika suolainen. Hauduta miedolla lämmöllä reilu pari tuntia. Valmista loppuvaiheissa kastikkeelle kaveriksi perunamuusi. Kun pata on muhinut, tarkista maku. Me lisäsimme vielä ruokalusikallisen soijaa tässä vaiheessa. Lisää lopuksi joukkoon ruokalusikallinen Dijon -sinappia ja desi kermaa. Sekoita ja anna kiehua vielä viitsen minuttia, sitten pata on valmis tarjottavaksi. Lisukkeeksi sopivat tomaatti, raejuusto ja suolakurkku. Ihan täydellinen sunnuntairuoka ♥

possu, kassler, sinappinen possukastike

possu, kassler, sinappinen possukastike

possu, kassler, sinappinen possukastike

possu, kassler, sinappinen possukastike

perunamuusi

possu, kassler, sinappinen possukastike

possu, kassler, sinappinen possukastike

 

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.