Pekonimuffinssit

Nämä herkulliset leivonnaiset päätyivät ”ruokalistallemme” taas lauseesta että arvaa mitä unohtui? Saaresta on vähän turhan pitkä matka läheteä noukkimaan puuttuvia aineksia, tällä kertaa meiltä unohtui kylmäsavulohi Hietalahden kauppahalliin 🙂 No, olimme ajatelleet tehdä saapuville mökkivieraillemme pienen, suolaisen ”keittiön terveisen”, onneksi Micke oli ostanut kaupasta ”varmuuspekonia”, jotka päätyivät pienen aivoriihen jälkeen muffinsseihin. Kylmäsavulohileivät sinappikastikkeella vaihtuivat muffinsseihin, eikä valitamista, sillä tämä ohje oli vallan hyvä ja toimii loistavasti suolaisena tarjoiluna vaikkapa syntymäpäivillä.

Resepti on peräisin Maistuis varmaan sullekin -blogista ja ohjetta on muunneltu hiukan meidän suuhun sopivaksi.

Pekonimunffinssit (n. 10 kpl)
75 g voita
2 dl kermamaitoa
2 kananmunaa
1 pkt pekonia
1 sipuli
1/2 yksikyntinen valkosipuli
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl kuivattua oreganoa tai kuivattua persiljaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
parmesanraastetta

Silppua sipuli ja valkosipuli pieneksi. Leikkaa pekoni myös pieneksi silpuksi ja ruskista se pannulla. Pienennä lieden lämpöä ja lisää joukkoon sipulit ja jatka paistamista vielä hetki. Sulata voi. Sekoita kermamaito ja kanamunat keskenään ja lisää joukkoon jäähtynyt voisula. Lisää lopuksi seokseen vielä pekoni-sipuliseos ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä organolla tai persiljalla. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne seokseen nopeasti sekoittaen. Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja ripottele päälle hieman parmesanraastetta. Paista muffinsseja 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Nautitaan lämpiminä. Me nautimme muffinssit kuplivan tervetuliasmaljan kera.

IMG_4932

IMG_4934

IMG_4937

IMG_4939

IMG_4941

IMG_4943

IMG_4944

IMG_4952

IMG_4963

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.