Herkkuleipä Focaccia

Focaccian leipominen on ollut mielessä pitkään ja kun saimme käsiimme loistavan Katukeittiö – parempaa roskaruokaa -kirjan, oli aika testata tätä herkkuleipää. Leivoimme leivän itseasiassa jo kesälomalla mökkivieraille, mutta leipomisesta otetut kuvat oli unohtuneet kaikkien muiden lomakuvien joukkoon. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Focaccia sopii hyvin keittojen ja salaattien kaveriksi tai vaikka kreikkalaiseen illalliseen.

Pellillinen focacciaa
3,5 dl vettä
7 dl vehnäjauhoja
25 g tuoretta hiivaa
1,5 tl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa

Päälle
0,5 dl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
reilusti sormisuolaa
tuoretta rosmariinia

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen, sekoita ja anna liueta. Sekoita joukkoon öljy, hunaja ja suola. Lisää jauhot pikkuhiljaa. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella vähintään 5 minuuttia. Anna kohota liinan alla puoli tuntia.

Vuoraa pelti leivinpaperilla ja voitele leivinpaperi huolellisesti öljyllä. Kumoa taikina pellille ja levitä se käsin painelemalla. Kohota liinan alla vielä toiset puoli tuntia. Murskaa valkosipulit oliiviöljyn joukkoon. Kun leipä on kohonnut, painene siihen sormilla kuoppia ja valele ne öljyllä. Öljyä pitää olla riittävästi 🙂 Ripottele päälle suolaa ja rosmariinia. Paista 250 asteessa 10-12 minuuttia. Voitele leipä lopuksi vielä oliiviöljyllä. Focaccia nautittiin illallisella souvlakin, tzaztikin, salaatin ja sitruunaperunoiden kera.

focaccia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.