Banaani-pekaanipähkinäunelmatorttu

Tässä eräänä iltana selailimme Suklaakirjaa ja tämä resepti valikoitui seuraavaksi testattavaksi. Itse en pidä suklaasta lainkaan (kyllä, tiedän että se on kovin outoa 🙂 ), mutta aina silloin tällöin valmistamme Suklaakirjasta herkkuja muille perheen syöjille. Banaani, suklainen torttupohja ja pekanpähkinä sopivat kuulemma hyvin yhteen.

Torttupohja:
3 kananmunaa
1 1/5 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
5 rkl perunajauhoja
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
3 dl kermaa
2 rkl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2-3 banaania siivuina
200 g pekanpähkinöitä

Valmista ensi unelmatortun pohja. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kaakaojauhe, perunajauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään erillisessä kulhossa. Sekoita jauhot munaseokseen huolellisesti. Leivät taikina leivinpaperin päälle uunipellille ohueksi kerrokseksi niin että se peittää suurinpiirtein koko leivinpaperin. Paista noin 5 minuuttia 250 asteessa. Ripottele valmiille pohjalle hiukan sokeria ja kumoa se toiselle leivinpaperille. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma, mutta jätä se vähän juoksevaksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe ja vatkaa kunnes kermavaahto on kiinteää. Levitä suklaakermavaahto torttupohjalle ja ripottele päälle banaaniviipaleita ja pähkinöitä. Kääri torttu rullalle ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoile heti vaikkapa vaniljajäätelon kanssa.

Vinkki! Suklaan ystävienkin mielestä torttu oli ehkä hitusen liian suklainen. Joten jos haluaa vähän vähemmän suklaata, valmista täyte ilman kaakaojauhetta.

Banaani-pekanpähkinäunelmatorttu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.