Haudutetut possunposket punaviinissä

Haudutetut possunposket ovat herkullista slow foodia! Haudutukseen kuluu useita tunteja, mutta se on sen arvoista. Suussa sulava,  supermurea liha on aivan ihanaa ja ajan kanssa haudutetusta pataliemestä valmistettu kastike maistuu todella täyteläiselle. Me löysimme possunposkia Wotkinsin tehtaanmyymälästä, mutta tähän pataan käy yhtälailla mikä tahansa muu patoihin sopiva, haudutusta kestävä liha. Ohjeeseen inspiroiduttiin googelttamalla lukuisia eri ohjeita ja niiden pohjalta loimme oman version haudutetuista possunposkista. Ehdottomasti jatkoon!

Haudutetut possunposket punaviinissä (8 hlö)

2 kg possuposkia
3 porkkanaa
15 pientä shalottisipulia
2 yksikyntistä valkosipulia
2 oksaa tuoretta rosmariinia
nippu tuoretta timjamia
1 laakerinlehti
1 kanelitanko
n. 20 kokonaista maustepippuria
2 tl savustettua paprikajauhetta (sweet)
suolaa (suoraan poskille ja min. 1 tl suoraan pataan)
mustapippuria poskien päälle
2 rkl ruokosokeria
6 dl lihalientä
n. 7 dl punaviiniä (säästä pari dl kastikeentekovaiheeseen)
voita ja oliiviöljyä poskien ruskistukseen
Maizenaa kastikkeen suurustukseen

Ota possunposket hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen ruskistusta. Poista possunposkista kalvot ja isommat näkyvät rasvat. Kuumenna pannulla voi ja oliiviöljy tirisevän kuumaksi ja ruskista possuposkiin kaunis väri pintaan. Ruskista posket parissa erässä, mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta ruskistetut posket pataan.

Laita pannulle kuoritut ja isohkoiksi pakoiksi pilkotut porkkanat sekä kuoritut ja puolitetut salottisipulit (puolet ohjeen määrästä). Anna hiukan ruskistua. Pienennä lämpöä ja lisää joukkoon yrtit ja muutamaan palaan leikatut kuoritut valkosipulit ja mausta savustetulla paprikajauheella. Kaada 2 dl punaviiniä pannulle, sekoita  ja kaada koko setti pataan. Lisää pataan 3 dl punaviiniä sekä lihaliemi. Lihaliemen määrää voit säädellä niin että lihat peittyvät kunnolla. Lisää pataan vielä 1 tl suolaa, kanelitanko, laakerinlehti ja kokonaiset maustepipppurit. Anna padan hautua 100 asteisessa uunissa vähintään 3 tuntia. Tarkista aika ajoin kaipaako pata lihaliemitäydennystä. Lihojen on hyvä pysyä nesteessä koko haudutuksen ajan.

Haudutuksen jälkeen nosta lihat varovasti pois padasta lautaselle odottamaan ja siviilöi jäljelle jäänyt liemi. Kaada liemi takaisin kattilaan, lisää joukkoon viimeiset 2 dl punaviiniä ja suurusta kastike Maizenalla pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää lihat takaisin pataan ja lisää joukkoon vielä loput kuoritut ja puolitetut salottisipulit. Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaeessa suolaa. Anna hautua 100 asteisessa uunissa vielä 1-2 tuntia. Tarjoile possupata perunamuusin, ruusukaali-lehtikaalipaistoksen ja salaatin kanssa.

Vinkki! Koska haudutus vie aikaa, sen voi jakaa vaikkapa kahdelle eri päiville. Me haudutimme ensin pataa tuon ensimmäiset 3 tuntia ja sen jälkeen jäähdytimme padan ja annoimme sen tekeytyä yön yli jääkaapissa. Tarjoilupäivänä siivilöimme ja suurustimme liemen kastikkeeksi ja hadutuimme sen seuraavat pari tuntia. Oikein hyvä näinkin!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.