Crème brûlée – kinuskijuustokakku

Crème brûlée on yksi suosikkijälkiruuistani! Ehkä makunsa lisäksi juuri siksi että brûlèet on helppo valmistaa ja ne voi tehdä jo edellisenä päivänä lähes valmiiksi.  Brûleesta on myös helppo tehdä erilaisia verisoita, perusversion lisäksi mokka- ja rosmariinibrûlèe ovat suosikkejani 🙂 Olen bongannut tämän superhoukuttelevan kuuloisen crème brûlée -kinuskijuustokakun ohjeen jo ehkä noin vuosi sitten, muistaakseni Me Naisista, mutta olen säästellyt tätä ohjetta nyt nimenomaan Äitienpäivää ajatellen. Minulla on tapana napsia kuvia kiinnostavista resepteistä, mutta moni niistä unohtuu helposti puhelimen kuvavirtaan. Onneksi tämä ihanuus tuli taas vastaan!

Kakku on testattu ja hyväksi todettu jo useampi kuukausi sitten ja tulevana viikonloppuna me hemmottelemme Äitejämme tällä aivan superherkullisella juustokakulla, ai että! En malta odottaa että saan nostaa juustokakun tarjolle. Tämä kakku pääsee myös heittämällä omalle juustokakkujen top 3 listalle Lady Hillan ja valkosuklaa-mustaherkukkajuustokakun seuraan! Muita ohjeita ei sitten vissiin enää tarvitakaan 😉

Crème brûlee – kinuskijuustokakku

Pohja:
200g kaurakeksejä
70g voita

Täyte:
1 tlk karamellisoitua, kondensoitua maitoa
400g maustamatonta tuorejuustoa
200g ranskankermaa
3 kananmunaa
1 1/2 rkl maissitärkkelysjauhoa

Pinnalle:
3 rkl ruokokidesokeria
marjoja

Pingota leivinpaperi halkasijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjan päälle. Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita voisula keksimurun joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Painele seos irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään. Mittaa kaikki täytteen aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Kopauta vuokaa varovasti pari kertaa työtasoa vasten, jotta täyte asettuu tasaisesti. Paista kakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin tunti. Aseta paistamisen puolessa välissä pala foliota kevyesti kakun vuuan päälle suojaamaan kakkua pinnan palamiseslta. Katso että folio ei osu täytteseen. Jäähdytä kakku ja laita se jääkaappin tekeytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.

Ennen tarjoilua valmista vielä kakun päälinen. Ripottele ruokokidesokeri kylmän kakun päälle ja paahda sokeri sulaksi kaasuliekittimellä. Jos sinulla ei ole kaasuliekitintä, sokerin sulatus onnistuu myös uunissa. Karamellisoi kakun pinta uunissa grillivastuksen alla noin 3 minuutin ajan. Tarkkaile pintaa, ettei sokeri pala, se käy meinaan helposti. Irrota vuuan reunus ja siirrä kakku tarjoiluastialle. Koristele kakku halutessasi tuoreilla marjoilla ja nauti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.