Chili-pekonipasta – pastataivas osa 1

Tämä pasta on koukuttavan hyvää. Olemme tehneet Safkaa -kirjoista kolmea eri pastaa ja ne kolme ovat parhaita pastoja mitä olen ikinä syönyt – ja Micke on samaa mieltä. Yksi niistä kolmesta on tämä järkyttävän herkullinen ja maukas chili-pekonipasta. Todellakin kokeilemisen arvoisia reseptejä! Tämä on pastataivas osa 1.

Pääsimme kokkaamaan herkkupastaa pitkästä aikaa mökkikeittiössä! Oli ihan mahtavaa tulla viikonlopuksi saareen pitkän tauon jälkeen. Pasta oli hyvä valinta perjantai-illan ruoaksi, sillä se valmistuu suhteellisen nopeasti. Mökillä kun oli talven jäljiltä kaikenlaista pientä puuhaa ennenkuin päästiin hyvillä mielin keittiöön. Pastaa varten tarvitset:
150 g pekonia (me laitetaan aina yksi kokonainen paketti)
3 rkl oliiviöljyä
1 chili
2 valkosipulin kynttä (meillä taas lipsahti kastikkeeseen yksi kokonainen yksikyntinen 🙂 )
puolikas keltasipuli (ja taas me laitettiinkin kokonainen)
1 dl valkoviiniä
timjamin ja rosmariininoksa
1 dl sokeriherneitä
2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria
400 – 500 g tagliatellea
100 g parmesania raastettuna.

Alkuperäisessä ohjeessa pekonit paistetaan pannulla pieninä viipaleina, mutta me taas kerran suositaan uunia. Laita siis pekonit ”nokareina” leivinpaperille uunipellille ja paista 225 asteessa n. 15 min. Ota valmiit pekonti uunista ja nosta ne talouspaperin päälle valumaan. Pekonin paistueessa pilkkoa sipulit ja chili. Poista chilistä siemenet ennenkuin pilkot sen pieneksi. Tämän jälkeen kannattaa pestä myös kädet hyvin, jos epähuomiossa vaikka vähän pyyhkäset silmäkulmaa chilisillä käsillä, niin kyllä tuntuu.  Raasta myös parmesan valmiiksi.

Laita oliiviöljy pannulle kuumenemaan ja freesaa sipuleita ja chiliä muutama minuutti. Lisää joukkoon valkoviini, yrtit ja herneet. (Tässä vaiheessa on myös hyvä alkaa keittelemään pastavettä valmiiksi.) Anna kiehua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, kunnes neste on haihtunut noin puoleen alkuperäisestä määrästä. Nappaa yrtit pois pannulta, lisää kerma ja kiehauta. Lisää rapeat pekonit ja mausta suolalla ja pippurilla Tässä vaiheessa kastike saa maistua aika tuliselta ja vähän ylisuolaiseltakin. Suolaa on oltava riittävästi, muuten lopputulos ei maistu niin hyvältä. Keitä pasta ohjeen mukaan, lisää keitetty ja valutettu pasta kastikkeeseen. Lisää myös parmesan ja sekoita koko komeus huolellisesti. Anna kastikkeen vetäytyä hetkinen ja sitten ei muutakun nauttimaan täydellisestä pastasta.

Me teimme pastan tällä kertaa vihreään tagliatelleen, koska minä sitä erehdyksessäni ostin. Vaalea pasta toimii tässä paremmin, koska näin ruuan ihanat värit pääsevät upeasti oikeuksiinsa. Onneksi yksi sellainenkin kuva löytyi arkistoista. Makuunhan väri ei vaikuta, mutta annos näyttää vielä herkullisemmalta vaalean pastan kanssa. Ja me sitten vedetiin koko soossi kahteen pekkaan 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

chili_pekonipasta

10 thoughts on “Chili-pekonipasta – pastataivas osa 1

 • Yks pikku juttu: Tällaiselle peruskotikokille kannattaa tekstissä erotella sipuli ja valkosipuli toisistaan. Sitten heitin rosmariinioksat aivan pieneksi ja suoraan pataan – oli hieman hankala ottaa enää oksana ulos.

 • Ehdottomasti parasta pastaa ikää. Tagliatellen määrä oli itselle hieman liikaa. Pisteet kotiin muuten selkeästä raaka-aineluettelosta ja valmistusohjeesta. Oli helppo seurata.

 • Ehdottomasti parasta pastaa ikää. Tagliatellen määrä oli itselle hieman liikaa. Pisteet kotiin muuten selkeästä raaka-aineluettelosta ja valmistusohjeesta. Oli helppo seurata.

  • Kiva kuulla että oli selkeät ohjeet. Tämä on kyllä todella hyvä resepti. Meilläkin usein kyllä taitaa mennä lähes puolet vähemmän pastaa kastikkeen sekaan, se taisi valitettavasti jäädä mainitsematta. Mutta hyvä että maistui!
   Annukka

 • Yks pikku juttu: Tällaiselle peruskotikokille kannattaa tekstissä erotella sipuli ja valkosipuli toisistaan. Sitten heitin rosmariinioksat aivan pieneksi ja suoraan pataan – oli hieman hankala ottaa enää oksana ulos.

  • Oi joi! Kiitos tarkennusvinkeistä. Pitää ottaa asia jatkossa huomioon, ettei mene kokkaukset meidän ohjeilla ihan pilalle.

   Annukka 🙂

   • Mietittiin, että mitä tänän tehtäisiin ruuaksi. Ja palattiin teidän blogiin. Löysimme hakusanalla pasta tämän meidän jo kertaalleen kokeillun. Ja oli hyvä kommenteista katsoa, että mitä mokattiin viimeksi ja mitä tehdään nyt eri tavalla 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.