Jotain pientä ”leipomista”

Joku aika sitten teimme pienen urotyön ja siivosimme keittiön kaapit. Siinä yhteydessä innostuin selailemaan rumaa sinistä kansiota, jossa on tallella YLÄASTEEN köksän tunnin aarteistoa 🙂 Ihania vanhanliiton monisteita leikkaa-liimaa-kopioi -tyylillä, heh! Joukosta löytyi yksi ehdoton suosikki, kaurakeksit. Nämä herkut syntyvät käden käänteessä ja varmaan joka perheen kaapeista löytyy näihin ainekset, jos iskee hetken mielijohde. Tänään aamupäivällä tuli fiilis että jotain tekis mieli leipoa. Ensimmäinen ajatus oli kaurakeksit ja sitten vielä näin niitä Instagramissa. Tosin ei tätä oikein leipomiseksi voi sanoa, mutta tässä tulee 🙂

Ainekset (18-20 kpl):
50 g voita
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 muna.

Sulata voi kattilassa. Kaada voi kulhoon ja sekoita muut aineet sulaneen voin joukkoon. Nosta taikinasta leivinpaperille pieniä nokareita lusikalla. Muista jättää reilut välit, ettei uunista tule yksi iso keksi, ne meinaan leviävät paistamisen aikana aika paljon. Paista kauralastuja uunissa 200 asteessa sellaiset 5 minuuttia kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä. Irroita keksit levinpaperilta paistinlastalla tai juustohöylällä hiukan jäähtyneinä. Syö heti. Lapsiperheissä tämä satsi ei varmasti kauaa tarjouiluastialla vanhene 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

3 thoughts on “Jotain pientä ”leipomista”

  • Nyt ootte asian ytimessä! Nuo on ihan parhaita! Lapsena tuli ”muutaman” kerran tehtyä…. 😍 Pitää varmaan ottaa uusinta 👍

    • Nää on kyllä mahtavia! Piti ihan loput piilottaa kaappiin, että jäi vielä pari tällekin illalle 🙂
      – Annukka –

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.