Kebabia kotikonstein

Kunnon kebab on herkkua. Kotikulmilta ei vaan ole löytynyt sitä ”parasta” kebabmestaa, mistä himon iskiessä voisi joskus noutaa lemppariannoksen kotiin. Keskustelin taannoin töissä lounaspöydässä kotitekoisesta kebabista ja siitä se idea sitten lähti. Googlen kautta löytyi monen moista ohjetta ja päädyimme tähän, koska se tuntui tulevan monen mutkan kautta uudestaan vastaan. Valinta oli oikea. Kebabin valmistus vaatii aikaa, joten kannattaa suunnitella etukäteen koska on kebab -päivä!

Ohje on 800 grammalle, tästä tulee kaksi kebab pötköä, josta toinen meni aika lailla kokonaan kahteen pekkaan. Tosin me ollaan kovia syömään 🙂
Tarvitset:
800 g naudanjauhelihaa tai 400 g nautaa ja 400 g lammasta (tämä mixi oli meidän taikinassa)
20 ml aromisuolaa
15 ml mustapippuria
1 tl cayannepippuria
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikaa
1 tl oreganoa
1 rkl sokeria
3 rkl perunajauhoja.

Vatkaa jauhelihaa taikinakoukuilla ainakin 10-15 minuttia. Sekoita samalla mausteet ja perunajauho tilkkaan vettä niin että mausteista tulee tahna. Lisää tahna jauhelihaan ja jatka sekoitusta. Muotoile massasta kaksi parinkymmenen sentin pötköä ja kääri ne tiiviisti folioon. Tee foliopötköjen alapuolelle haarukalla reikiä, jotta rasva pääsee valumaan ulos. Laita uuniin alimmaiseksi peli, jossa on vettä pohjalla, niin rasva valuu siihen paiston aikana ja uuniin ei tule kauhea sotku. Laita kebabkääröt uuniin paistoritilän päälle ja paista 3,5 tuntia 100 asteessa. Paiston jälkeen anna kebabin vähän jäähtyä, ota foliot pois ja pistä pötköt pakkaseen. Kebabin jäähdyttäminen on äärimmäisen tärkeää, jotta siitä saa seuraavana päivänä vuoltua ohuita viipaleita.

Seuraavana päivänä ota kebab sulamaan jääkaappiin pariksi tunniksi. Kebabin ei pidä sulaa kokonaan, vaan niin että pinta pehmenee ja saat vuoltua siitä siivuja juustohöylällä. Lämmitä suikaleet nopeasti uunissa ennen tarjoilua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kebabiin kuuluu olennaisesti myös hyvät kastikkeet. Jogurttikastike syntyy yksinkertaisesti turkkilaisesta jogurtista ja valkosipulista. Punaiseen kebab kastikkeeseen ohje löytyi Decapitated -blogista. Tarvitset:
500 g paseerattua tomaattia
2 solovalkosipulia (yksikyntinen valkosipuli)
1 sipuli
3-8 kpl vahvoja pepperoneja
3 rkl oliiviöljyä
1-2 tl mustapippuria
1,5 tl paprikajauhetta
0,5tl chilijauhetta
(1rkl tomaattipyrettä)
n. 1,5 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl Coca Colaa
sokeria, suolaa

Kuumenna öljy kattilassa ja freesaa hetken aikaa hienoksi silputtuja sipuleita. Halkaise pepperonit ja poista siemenet. Freesaa yhdessä sipuleiden kanssa. Kaada paseerattu tomaatti joukkoon ja kiehauta. Lisää mausteet, etikka ja Coca Cola ja anna kastikkeen porista n. 15 min miedolla lämmöllä. Sekoittele jälleen. Soseuta kastike ja siivilöi jos haluat. Me olemme jättäneet kastikkeesta tomaattipyreen pois, sillä emme halua kastikkeesta liian tomaattista. Soossi toimii mielestämme paremmin ilman sitä, mutta makuasioita! Tarkista vielä kastikkeen maku ja lisää ripaus suolaa + sokeria. Ohjeesta tulee aika iso satsi kastiketta, joten puolikas riittää hyvin myös. Lisukkeina kebab annoksessa oli kotitekoiset lohkoperunat ja raikas salaatti. Ah, miten hyvää tästä tulikaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

One thought on “Kebabia kotikonstein

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.