Pitaleivät

Vaikka kotikebabin valmistus vaatii aikaa ja ennakointia, se on todellakin kaiken tämän arvoista. Ainakin me olemme sitä mieltä. Teimme tovi sitten Katukeittiö -kirjan ohjeella pitaleipiä ja ne veivät kielen mennessään. Kun lähdet tekemään kebabia kotona, suosittelemme että teet kebablihaa vaikka tuplasatsin ja säilöt valmiit kebabrullat pakastimessa. Näin saat yhdellä valmistuskerralla kebablihan valmiiksi useampaa annosta varten ja loppu sujuukin vähemmällä vaivalla. Kun projektin jaksottaa, kokkailu ei vie koko päivää.

Itse kebabin ja kebabkastikkeen ohjeet löytyvät täältä. Muista ottaa kebabpötkö ajoissa jääkaappiin ennen ruokailua. Tee kastike jo päivällä valmiiksi, joten sen maut ehtivät tasaantua ja syventyä. Samoin herkullisen valkokaalilisukkeen voi tehdä lähes valmiiksi jo etukäteen.

Valkokaali (ohje Katukeittiö -kirjasta):
500 g valkokaalia
4 dl turkkilaista jogurttia
2 valkosipulin kynttä
0,5 dl väkiviinaetikkaa
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa

Raasta kaali ja lisää raaste sekä väkiviinaetikka, sokeri ja suola kannelliseen säilytysastiaan. Ravista voimakkaasti ja laita jääkaappin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi. Raasta valkosipuli turkkilaisen jogurtin joukkoon ja laita se myös takaisin kylmään maustumaan. Sekoita kaali ja jogurtti keskenään vasta juuri ennen tarjoilua.

Pitaleivät 10 kpl (ohje Katukeittiö -kirjasta):
7,5 dl vehnäjauhoja
3 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl öljyä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää joukkoon muut aineet. Vaivaa taikinaa kunnolla ja anna kohtota liinan alla noin 30 min. Lämmitä sillä aikaa uuni 275 asteeseen. Pöyritä taikinasta palloja ja kauli ne jauhojen avulla 1-2 cm paksuiksi. Nostata leipiä jauhotetulla pellillä vielä 10 min. Paista pitaleipiä uunin ylätasolla 5-8 min. Pitaleivät muodostavat noustessaan taskun, joten älä avaa uunia paiston aikana. Kun leivät ovat valmiit, nosta ne koriin liinan alle odottamaan.

Viipaloi kebab juustohöylällä ohuiksi siivuiksi ja lämmitä niitä uunissa 200 asteessa noin 10 min. Täytä pitaleivät kuumalla kebablihalla, tomaatilla, salaatilla, sipulirenkailla ja suolakurkulla. Viimeistele pita kebabkastikkeella ja valkokaalilla. Oi joi!

turkkilainen jogurtti, valkosipuli, valkokaali, kebab

kebabkastike

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

pitaleivät, pita, kebab

pitaleivät, pita, kebab

kebab, kebabliha

pitaleivät, pita, kebab

pitaleivät, pita, kebab

pitaleivät, pita, kebab, kebabkastike

pitaleivät, pita, kebab, kebabkastike

pitaleivät, pita, kebab, kebabkastike

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.