Nopeat lohileivät

Lohileipäset ovat helppoa ja hyvää pikkusuolaista tarjottavaa ja niiden valmistus ei vaadi paljon aikaa. Hyvällä kalatiskillä varustetuista kaupoista saa sopivan palan savukalaa, josta syntyy herkullinen lohitäyte leivän päälle. Meillä oli ainekset hankittu valmiiksi edellisenä päivänä ja tänään kasattin leivät pikapikaa yhtiökokousta varten.

Sekoita lämminsavulohen (n. 200 g) sekaan 1 purkki creme fraishia ja pieneksi pilkottu puolikas punasipuli. Mausta suolalla, mustapippurilla, sitruunanmehulla ja tillillä. Lisää joukkoon pieneksi pilkottu, keitetty kananmuna. Lohitäytteen maku tietysti paranee, jos se ehtii vetäytyä jääkaapissa vaikka tunnin, mutta se on valmis tarjottavaksi myös heti. Asettele täyte tumman leivän päälle, saaristolaisleipä ja maalaislimppu käyvät hyvin, tänään me käytimme ohutta Perheleipureiden Vaarin revitty -ruisleipää. Koristele kirsikkatomaateilla ja tillillä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sama täytepohja sopii aikalailla kaikelle kalalle. Samoin täytettä voi laittaa myös hapankorppujen tai pienten ruisnappien päälle, vaihtoehtoja löytyy tilaisuuden mukaan. Ja taatusti maistuu kaikille, jotka ylipäänsä kalasta pitävät. Yhtiökokouksesesta ei jäänytkään yhtään lohileipää jäljelle 🙂

4 thoughts on “Nopeat lohileivät

  • Ihanan kuuloinen täyte. Mä oon yrittänyt etsiä ruisnappeihin kivoja täytteitä ja tää olis yks tosi hyvä. Itse oon laittanut yleensä paholaisen hilloa + ranskankermaa tai katkarapuja ranskankerman kanssa.

  • Ihanan kuuloinen täyte. Mä oon yrittänyt etsiä ruisnappeihin kivoja täytteitä ja tää olis yks tosi hyvä. Itse oon laittanut yleensä paholaisen hilloa + ranskankermaa tai katkarapuja ranskankerman kanssa.

    • Kiitos kommentista 🙂 Ei kuulosta ollenkaan huonoilta vaihtoehdoilta nuo sinunkaan täytteet! Tämä lohitäyte on helppo ja simppeli mutta silti todella maukas. Nistä yleensä kaikki tykkää! -Annukka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.