Ruokaisa jauhelihasalaatti

Uusi Vuosi tuo yleensä aina mukanaan keventämisajatuksia. Niin myös meillä. 🙂 Hyvästä ruuasta ei tässä talossa luovuta koskaan, toki kaikki hyvä ruoka ei olekaan yhtä kuin epäterveellistä. Joka tapauksessa tavoitteena on vähän tarkastella arkisyömisen laatua ja määrää. Hyvä iltapala on ruokaisa ja värikäs jauhelihasalaatti.

Mielestäni hyvän salaatin a ja o on monipuolinen salaattipohja. Paljon erilaisia salaatteja: tässä käytimme rucolaa, lollo rossoa ja rapeaa murciano mixiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muita hyviä vihanneksia jauhelihan kaveriksi on tomaatti, sipuli ja porkkana. Omalta lautaseltani löytyy vielä kukkakaalia ja Go Green papumixiä. Micke ei näistä aineksista niin välitä (ihmeellistä kyllä, sillä minä olen meidän perheen nirso), joten jätin ne pois salaattipohjasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jauheliha ruskistetaan ja maustetaan hyvin. Makuvariaatioita löytyy, voi tehdä perusmaustetun, tulisen, tex mex -tyyppisen ja vaikka mitä. Yksi mauste löytyy meidän jauheliruuista oikeastaan aina: lihaliemikuutio. Siitä saa paljon makua ja hyvän suolan. Lihaliemikuutio raastetaan jauhelihan joukkoon. Tähän salaattiin käytin myös mustapippuria, merisuolaa lihaliemikuution lisäksi ja Santa Marian garlic & pepper mixiä sekä BBQ grillmixiä, jotka ovat ko. sarjan lempparit. Täydellisen loppusilauksen antaa ihanaakin ihanampi tulinen savupaprikamauste, La Chinata. Tämä mauste on ihanan savuinen, mutta myös tulinen, joten sitä kannattaa annostella varovasti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maustettu, lämmin jauheliha lisätään joko suoraan salaattiin, tai sitä voi annostella omalle lautaselleen nälän ja maun mukaan. Kastikkeena toimii tacodippijauheella maustettu kermaviili. Hyvää ruokahalua!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.