Pippurinen ananaskana

Kana on kokenut pienen inflaation keittiössämme, sitä on joskus tultu syötyä vähän liikaakin. Pippurinen ananaskanakastike on kuitenkin säilyttänyt suosionsa. Kana kannattaa marinoida niin, että se ehtii maustua vähintään useamman tunnin, mielellään yön yli. Meidän keittiön perusmarinadi syntyy oliiviöljystä, valkosipulista, balsamicosta, suolasta ja mustapippurista.

Marinoidut kanan filesuikaleet ruskistetaan pannulla. Lisää vettä niin että kana peittyy, heitä perään kasvisliemikuutio (1 kuutio / 400g kanaa) ja reilusti pieneksi silputtua valkosipulia. Mausta mustapippurilla ja anna kastikkeen kiehua n. 20 min.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lisää lopuksi kastikkeeseen purkillinen pieniä ananaspaloja sekä ruokakermaa. Tarkista maku. Yleensä tässä vaiheessa tulee vielä lisätä mustapippuria, jotta maku terävöityy. Tarkista myös suola. Kastikkeen voi jättää näin tai sitten sitä voi hiukan suurustaa vaalealla Maizenalla. Tarjoa riisin kanssa. Pippurinen ananaskana on herkullinen arkiruoka, jonka maku vielä paranee seuraavalle päivälle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

One thought on “Pippurinen ananaskana

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.