Perjantai-illallinen ystävien seurassa

Täydellinen päätös työviikolle on illallinen ystävien kanssa. Menun pitää olla helppo, tietenkin hyvä ja ennen kaikkea nopea toteuttaa. Kaikilla on työpäivän päätteeksi karmiva nälkä, eikä kokkailu saa viedä liikaa aikaa seurustelulta. Menussa piti ottaa huomioon myös ystävämme raskaus. Tällä kertaa perjantain menuksi muodostui:

Avocado-vuohenjuustobruschetta
Grillattu naudanfile, maalaisperunaa ja vihersalaattia
Vadelmainen mascarponevaahto.

Avocado-vuohenjuustobruschetan ohje löytyi Lauran tähti -blogista ja ne olivatkin todella herkullisia. Tarvitset maalaisleipää tai patonkia, avocadon, 100 g vuohenjuustoa, muutaman kirskikkatomaatin, sekä limemehua, suolaa, mustapippuria ja basilikaa. Sekoita avocado ja vuohenjuusto tahnaksi, lisää pieneksi pilkotut kirsikkatomaatit sekä mausta suolalla, pippurilla, limemehulla ja silputulla basilikalla. Leivänviipaleet paahdetaan uunissa ja niiden päälle sivellään oliiviöljyä. Tähän olisi sopinut loistavasti myös valkosipuli antamaan lisämakua. Pikaisen paiston jälkeen leipäviipaleiden päälle nostellaan avokado-vuohenjuustoseos ja leivät koristellaan balsamicosiirapilla. Me tosin unohdimme ne koristella, taisi olla niin nälkä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maalaisperunat valmistettiin suosikkiperunastamme Siiklistä. Perunalohkoihin sekoitetaan oliiviöljyä, suolaa, rosmariina, timjamia ja Provence mix – yrttiseosta. Perunat kypsyvät n. 200 asteessa puolisen tuntia. Pihvit tietysti grillattiin, kovassa pakkasessa paistoaika piti lähes tuplata, jotta saatiin kunnon medium pihvit grillistä lautaselle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jälkiruuassa todellakin ”oikaistiin”. Kerma vaahdoksi ja mascarponen sekaan, samoin keitetyt vadelmat. Vaniljasokeria ja tummaa ruokosokeria perään ja valmis! Pikaisesta valmistuksestaan huolimatta mascarpone takaa samettisen jälkiruokanautinnon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiitos rakkaille ystäville ihanista illasta! Otetaan pian uusiksi ❤

sydänkynttilät

4 thoughts on “Perjantai-illallinen ystävien seurassa

  • Tehtiin helmikuussa koko setti illanistujaisiin – oli ihan loistavaa! Sopi myös yhdelle porukasta, jolla oli rajoittuneempi ruokavalio. Kiitokset resepteistä. Jatkokehitysideana jäimme miettimään, että leipiin tuleva vuohenjuusto voisi olla suoraan pehmeämpää purkkitavaraa, jotta se olisi helpompi saada sekoittumaan.

  • Tehtiin helmikuussa koko setti illanistujaisiin – oli ihan loistavaa! Sopi myös yhdelle porukasta, jolla oli rajoittuneempi ruokavalio. Kiitokset resepteistä. Jatkokehitysideana jäimme miettimään, että leipiin tuleva vuohenjuusto voisi olla suoraan pehmeämpää purkkitavaraa, jotta se olisi helpompi saada sekoittumaan.

    • Kiitos Heidi ja Tuomas! Jep, tuo pehmeä vuohenjuusto toimii paremmin, sitä siis seuraavalla kerralla ☺️

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.