Paistetut karamellibanaanit ja kookosjäätelö

Voissa paistetut banaanit, jotka saavat makua fariinisokerista, inkivääristä, kanelista ja chilistä… kyllä kiitos! Tämän tyyliset banaanijälkkärit ovat yleensä todella minun makuuni, eikä tämäkään kerta ollut poikkeus. Ohje tähän herkkuun löytyi Alkon julkaisemasta Etiketti -lehdestä, josta löytyy ruokareseptien lisäksi mm. kivoja juomavinkkejä. Viimeisen silauksen banaaneihin antaa suola, joka lehden mukaan hiukan kesyttää banaanin imelyyttä. Se todella toimi, joten sitä ei kannata jättäää ohjeesta pois!

Banaanien kaveriksi voi valmistaa ohjeen kookosjäätelön tai voit myös oikaista ja tarjoilla banaanit ihan perus vaniljajätskinkin kanssa. Ja toimii ne mielestäni sellaisenaakin! Ei muuta kuin banaanit pannulle ja nauttimaan!

Paistetut karamellibanaanit ja kookosjäätelö 4lle

3 banaania (ennemmin napakoita kuin kovin pehmeitä)
1 rkl raastettua inkivääriä
25 g voita
1 dl fariinisokeria
0,5 tl kanelia
0,25 tl chilijauhetta
ripaus suolaa

Kookosjäätelö:
400 g kookoskermaa
1 prk kondensoitua maitoa
2 rkl limenmehua

Lisäksi:
mustikoita ja vadelmia

Valmista ensin jäätelö. Vatkaa kookoskerma ja kondentoistu maito kulhossa sähkövatkaimella kevyeksi vaahdoksi. Purista joukkoon limenmehu ja sekoita. Kaada seos pakastimen kestävään rasiaan ja pakasta 4-6 tuntia. Ota jäätelö huoneenlämpöön noin 15 min ennen tarjoilua, jotta se ehtii hieman pehmetä.

Kuori banaanit, leikkaa ne puoliksi ja halkaise puolikkaat pituussuunnassa. Kuor ja raasta inkivääri. Sulata voi muurikassa tai paistinpannussa. LIsää fariinisokeri, banaanit, inkivääri, kaneli ja chili. Paista banaaniviipaleita molemmin puolin, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Mausta ripauksella suolaa. Tarjoile banaanit kookosjäätelön ja marjojen kanssa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.