Grillatut kesäkurpitsat jauhelihatäytteellä

Kesäkurpitsa on aika uusi tulokas meidän keittiössä. Se on enimmäkseen Kroatian reissumme ”ansiota”, sillä siellä tarjottiin monen annoksen lisukkeena grillattua kesäkurpitsaa ja miten se maistuikin aika hyvälle 🙂 Tästä rohkaistuneena päätimme kokeilla varmasti monelle jo tuttuja grillattuja kesäkurpitsoja, jotka täytimme mausteisella jauhelihaseoksella. Aika kiva ja helppo lisä arkiruokalistallemme!

Grillatut kesäkurpitsat jauhelihatäytteellä

1/2 kesäkurpitsa per syöjä

Täyte:
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
400 g jauhelihaa
2 tomaattia
1 kesäkurpitsan koverrettu sisus
suolaa
maustepippuria
kuivattua oreganoa
juustoraastetta

Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa. Koverra lusikalla osa sisuksesta pois. Säästä sisus täytteeseen. Ripottele kurpitsanpuolikkaille runsaasti suolaa ja anna suolan vaikuttaa 15-30 min. Kesäkurpitsasta irtoaa näin paljon ylimääräistä nestettä pois. Kaada itkettämisen jälkeen nesteet pois ja kuivaa kesäkurpitsat talouspaperilla. Grillaa kesäkurpitsojen leikkuupinnalle kaunis väri kuumassa grillissä (n. 5 min). Anna kurpistojen hiukan jäähtyä.

Valmista täyte. Pilko sipuli ja raasta valkosipuli. Paista jauheliha kuumalla pannulla, lisää hetken kuluttua sipulit joukkoon. Pilko tomaatit kuutioiksi, samoin kesäkurpitsan sisus ja lisää nämä myös pannulle. Mausta täyte suolalla, mausepippurilla ja oreganolla oman makusi mukaan. Täyte saa kuitenkin olla hiukan ”ylimausetttu”, jotta saat annokseesi tarpeeksi makua.

Grillaa ensin kesäkurpitsoja leikkuupinta alaspäin kuumassa grillissä n. 5 minuttia. Anna niiden jäähdyä hetki. Täytä kesäkurpitsat jauhelihatäytteellä ja ripottele päälle vielä juustoraastetta. Grillaa kurpitsoja keskilämmöllä n. 10-15 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat hieman pehmenneet. Tarjoa grillatut kesäkurpitsat salaatin kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.