Fetatäytteiset jauhelihapihvit

Kävimme kesällä lomailemassa Kroatiassa ja yhdellä lounaalla valitsimme Kroatian perinneruokalistalta juustolla täytettyä jauhelihapihviä. Annos oli aivan järjettömän hyvä ja palasimme tähän ravintolaan seuraavana päivänä uusintakierrokselle. Tällä kertaa vähän utelimme tarjoilijalta mitä tämä herkku pitää tarkalleen ottaen sisällään. Tässä lopputulos!

Fetatäytteiset jauhelihapihvit 4 isoa pihviä

400 g karitsan jauhelihaa
400 g naudan jauhelihaa
1,5 tl suolaa
0,5 tl jauhettua maustepippuria
1 kananmuna
2-3 rkl hienonnettua timjamia
200 g fetajuustoa

Sekoita jauhelihat kulhossa. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita hyvin. Mausta takina suolalla, maustepippurilla sekä hienonnetulla timjamilla. Jaa taikina neljään osaan. Ota jokaisesta osasta puolet ja painele ne isoiksi lätyiksi leivinpaperille. Murusta jauhelihalättyjen päälle fetajuustoa. Painele loput taikinat fetajuusto-jauhelijalättyjen päälle ja muotoile näistä pihvejä. Käy saumat huolellisesti läpi, että juusto pysyy jauhelihan sisällä paistovaiheessa.

Paista jauhelihapihvejä kuumassa grillissä n. tai 225 asteisessa uunissa 20-30 min. Nauti perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.