Kylmäsavulohi-pestovoileipäkakku

Rakastan voileipäkakkuja! Mutta niitä harvoin tulee tehtyä ihan muuten vaan, koska ainakin minulla on vaikeuksia tehdä pieniä, muutamalle syöjälle sopivia voileipäkakkuja. Mutta kun on juhlan paikka, menun suunnittelu alkaa useasti voileipäkakusta!

Olen jo aikaisemmin bongannut Liemessä -blogista tämän kylmäsavulohi-pesto nakuvoileipäkakun, jonka kauneus hurmasi minut välittömästi, samoin makumaailma kuulosti raikkaalta ja herkulliselta. Tätä ohjetta on pikkuisen muokattu meidän keittiössä ja kakku saikin kovasti kehuja, kun sitä tarjoiltiin poikasen rippijuhlissa. Me teimme juhlia varten kaksi voileipäkakkua.

 

Kylmäsavulohi-pestovoileipäkakku

1 iso paketti Maalahden limppuviipaleita

Täyte 1: herne-basilika pesto

200 g herneitä
100 g Valio Viola kevyt basilika tuorejuustoa
kourallinen tuoretta basilikaa
1/2 sitruunan mehu
1/2 dl pinjansiemeniä
pippuria
suolaa

Täyte 2: lohi-tuorejuusto

250 g kylmäsavulohiviipaleita
100 g Valio Viola kevyt basilika tuorejuustoa
1 prk 150 g Valio crème fraîche laktoositon
1/2 sitruunan mehu
nippu ruohosipulia pienittynä
pippuria
suolaa

Sitruunavesi kostutukseen:

1 dl sitruunamehua
1 dl vettä

Kuorrute:

100 g Valio Viola kevyt basilika tuorejuustoa
75 g Valio crème fraîche laktoositon

Koristeluun:

tuoretta basilikaa
herneenversoja
1 raitajuuri kuorituttuna ja ohueksi viipaloituna (tai retiisisiivuja)
paahdettuja pinjansiemeniä

Kasaa voileipäkakku suoraan tarjoiluastialle tai vaikka leikkuulaudalle, johon on laitettu leivinpaperi, jonka avulla kakun voi vetää tarjoiluastialle. Asettele limppuviipaleet haluamallasi tavalla astialle ja leikkaa leivistä ohuesti reunat pois siltä olin, jotka jäävät viipaleissa kakun sisäpuolille. Ulkoreunat saavat siis jäädä.

Valmista täytteet. Täyte 1: mittaa peston kaikki aineet sauvasekoittimen kulhoon ja surauta tahnaksi. Mausta tahna suolalla ja pippurilla. Täyte 2: paloittele kylmäsavulohi pieniksi kuutoiksi ja sekoita kala kaikkien muiden aineiden kanssa. Tee myös sitruunavesi.

Kostuta sitruunavedellä ensimmäiset leivät ja levitä niiden päälle puolet lohitäytteestä. Lisää kerros leipäpaloja kalatäytteen päälle. Kostuta taas leivät ja lisää tämän kerroksen päälle herne-basilikapesto. Lisää kerros leipäpaloja, kostuta ja lisää leipien päälle loppu lohitäyte. Lisää vielä kerros leipäpaloja ja kostuta. Jos haluat oikein mehevän ja kostean kakun, voit käyttää koko määrän sitruunavettä. Jos haluat vähän vähemmän kosteutta, jätä nesteestä n. 1/3 käyttämättä. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.

Ennen tarjoilua valmista vielä kuorrute sekoittamalla basilikatuorejuusto ja creme fraiche keskenään. Levitä kuorrute leipäpalojen päälle. Koristele herneenversoilla, basilikalla, pinjansiemenellä ja raitajuurella. Liemessä -bloggaaja tiesi vinkata että kun raitajuuri leikataan oikein ohueksi ja siivut laitetaan hetkeksi valkoviinietikkaan, niitä pystyy hiukan taivuttelemaan ja raitajuuren väri myös säilyy paremmin. Sitten ei muuta kuin herkullisesta voileipäkakusta nauttimaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.