Valkosuklaa-mustaherukkajuustokakku

Maku -lehden juustokakkunumerosta meidän Pääsiäiskakuksi valikoitui valkosuklaa-mustaherkukkajuustokakku. Tämän juustokakun suussasulava täyte ja mustaherkkahillon aavistuksen kirpeä maku ovat loistava yhdistelmä. Bastogne -kanelikeksit toimivat pohjana ja antavat ihanaa vaihtelua perinteisille Digestive- tai kaurakeksikakkupohjille. Jos pidät juustokakuista, tähän et tule pettymään! Pitää vaan muistaa, että tämä kakku vaatii suunnitelmallisuutta. Sen valmistumisaika on pitkä ja parhaan lopputuoksen saat kun leivot kakun tarjoilua edeltävänä päivänä. Me taas teimme kakusta miniversion, mutta tämä ohje on normaalikokoiselle kakulle.

Paistettu valkosuklaa-mustaherukkajuustokakku

Pohja
175 g Bastogne keksejä
80 g voita sulatettuna
1/2 dl mustaherukkahilloa

Täyte
200 g valkosuklaata
400 g huoneenlämpöistä maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa yli 20%)
2 munaa
150 g huoneenlämpöistä ranskankermaa

Koristelu
2 rkl mustaherukkahilloa

Murskaa keksit hienoksi monitoimikoneessa ja lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuuan pohjalle. Painele keksimuru vuuan pohjalle ja hiukan reunoillekin. Levitä pohjan päälle ohut kerros mustaherkukkahilloa. Laita pohja jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna sen hiukan jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto pehmeäksi ja lisää joukkoon munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen ranskankerma ja sulatettu valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle. Soseuta mustaherkukkahillo tasaiseksi ja painele se vielä siivilän läpi. (Meidän hillo oli mielestämme kohtuu hienoa jo valmiiksi, niin jätimme tämän vaiheen väliin. ) Tiputtele hilloa pieninä pisaroina pursottimella täytteen pinnalle spiraalin muodossa ulkoreunalta kohti kakun keskustaa. Muotoile pisaroista hammastikulla palloista sydämen muotoisia. Tämä vaihe vaati ainakin minulta hiukan aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta tulihan niistä suurinpiirtein sydämiä 🙂 Paista kakku 150 asteisen uunin keskitasolla 40-45 min kunnes kakku on reunoilta hyytynyt, mutta keskeltä vielä hieman kostea. Avaa uunin luukku hetkeksi ja laita se sitten takaisin kiinni. Sammuta uunista virta ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä vielä tunnin verran. Jäähdäytä kakku huoneenlämpöiseksi ja siirrä se sitten tekeytymään jääkaappiin. Tarjoile seuraavana päivänä.

IMG_8606

IMG_8607

IMG_8608

IMG_8612

IMG_8614

IMG_8617

IMG_8620

IMG_8623

IMG_8625

IMG_8626

IMG_8628

IMG_8631

One thought on “Valkosuklaa-mustaherukkajuustokakku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.