Lohiburgerit

Viime viikonloppu vietettiin ystävien seurassa mökillä Hämeessä hyvästä seurasta ja ruuasta nauttien. Ystävämme olivatkin jo bonganneet uudesta Maku -lehdestä lohiburgereiden ohjeen, joita valmistimme suurella innolla. Ohje oli huikea, ainoa ”puutos” oli meidän mielestä loraus sitruunanmehua, samoin lisäsimme hiukan lohen määrää. Lohiburgerit olivat erittäin maukkaita ja aikas paljon kevyempiä kuin tavalliset burgerit. Välillä näinkin 🙂

Lohiburgerit 4:lle

500 g lohifilettä
4 halkaistua ruisleipää
salaatinlehtiä

Kastike:
2 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl tilliä silputtuna
1/2 rkl piparjuurta raastettuna
1 tl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
loraus sitruunanmehua

Salsa:
10 kirsikkatomaattia
1 pieni punasipuli
2 rkl kapriksia
2 tl chiliketsuppia
1/4 tl suolaa

Valmista ensin salsa ja kastike. Pilko kirsikkatomaatit pieneksi, samoin sipuli ja kaprikset. Voit käyttää myös pieniä kapriksia, jotka voi jättää kokonaisiksi. Sekoita silput keskenään ja mausta chiliketsupilla ja suolalla. Me emme kauppareissulla chiliketsuppia löytäneet, joten se tuli korvattua kuivatuilla chilihiutaleilla (n. 1/2 tl). Raasta kastiketta varten piparjuuri. Sekoita kastikkeen aineet keskenään, viimeistele kastike tillisilpulla ja sitruunanmehulla. Tarkista molemmista maku.

Leikkaa lohi neljään osaan. Kuumenna pannu ja paista lohi pienessä tilkassa öljyä noin pari minuuttia per puoli. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Lämmitä leivät kalan paiston aikana miedossa lämmössä uunissa tai paahda leivät leivänpaahtimessa juuri ennen ruokailua. Laita leivän pohjapuolelle muutama salaatinlehti ja tomaattisalsaa, sitten pilkottua lohta. Lusikoi päälle kastiketta. Sitten ei muuta kuin kansipala burgerille päälle ja nautitaan heti. Oli todella hyvät burgerit!

IMG_8506

IMG_8507

IMG_8511

IMG_8509

IMG_8508

IMG_8515

IMG_8519

IMG_8517

One thought on “Lohiburgerit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.