Granaattiomenacouscous

En tiedä taisiko olla kuulkaa ensimmäinen kerta kun ostimme kaupasta granaattiomenaa! Granaattiomena on hyvää ja terveellistä, mutta eipä ole tullut aikaisemmin valmistettua siitä itse mitään. Granaattiomenan sisussiemenet ovat äärimmäisen upean värisiä ja niillä saakin koristeltua niin salaatit, pääruuat kuin jälkiruuatkin. Granaattiomena toimii myös loistavasti smoothieissa. Glorian Ruoka & Viini -lehdessä oli herkullisen kuuloinen granaattiomenacouscousin ohje ja tässä lopputulos meidän keittiöstä.

3 dl couscousta
n. 6 dl kasvislientä (tarkista nesteen oikea määrä couscous paketistasi)
1/2 punasipuli
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1/2 tl kuivattua chiliä
1 appelsiini
1 dl oliiviöljyä
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
1 granaattiomenan siemenet
200 g fetaa

Kypsennä couscous kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori punasipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi tai ohuiksi renkaiksi. LIsää sipulin joukoon sitruunan mehu, suola, pippuri ja chili. Anna sipulin marinoitua sen aikaa kun valmistelet muut ainekset.
Pese appelsiini, raasta kuoren oranssi osa ja purista mehu. Lisää mehu, kuoriraaste, öljy ja marinoitu sipuli couscousiin. Hienonna persilja, irroita granaattiomenan siemenet ja murusta feta ja lisää ne couscousin joukkoon. Valmista ja todella maukasta! Tarjoile sellaisenaan, lisukkeena tai osana brunssipöytää niinkuin meillä tällä kertaa.

Vinkki! Granaattiomenan siemenien perkaus on sotkuista puuhaa. Irroita granaattiomenan siemenet isossa kulhossa, joka on täytetty kylmällä vedellä, näin säästyt isolta määrältä roiskeita. Siemenet putoavat kulhon pohajlle ja roskat jäävät kellumaan. Kätevää!

granaattiomenacouscous

IMG_8193

IMG_8194

IMG_8195

IMG_8196

IMG_8197

IMG_8198

IMG_8200

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.