Bataattiranskalaiset

Bataattiranskalaiset ovat kiva vaihtoehto perunalle ja ne maistuvat taatusti koko perheelle. Bataatin oma makeus ja suolainen yrttimausteseos muodostavat herkullisen combon. Ainoa mitä kotitekoisista bataattiranskalaisista puuttuu on rapeus, mutta hyvä maku korvaa koostumuksen. Jos jolla kulla on pettämätön vinkki rapeuteen, niin se otetaan mielellään vastaan 🙂 Tämä ohje on muunnelma Katukeittiö -kirjan reseptiin perustuen.

Iso satsi bataattiranskalaisia
2 bataattia (500g)
1-2 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua rosmariinia1 tl paprikajauhetta
1 tl sormisuolaa

Kuori batattit ja leikkaa ne ohuiksi, pitkiksi tikuiksi. Huutele bataattitikut kylmällä vedellä ja kuivaa ne huolellisesti vaikka keittiöpyyhkeellä. Sekoita isossa kulhossa bataatit, öljy ja mausteet. Levitä bataatit leivinpaperin päälle yhdeksi kerrokseksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-30 min kunnes bataattiranskalaiset ovat kypsiä. Mausta vielä suolalla ja tarjoa esimerkiksi grillatun kanan tai lihan kanssa tai burgereiden kaverina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.