Kirkaslieminen nakkikastike eli nakkisotku

Nakkisotku on lapsuuskotini herkku-arkiruokaa. Tämä on usein vielä aikuisenakin toivelistalla, jos menemme vanhempieni luo kylään ja halutaan syödä vaan jotain nopeaa. Yksinkertainen, mutta herkullinen ruoka on parhaimmillaan kesällä, kun saatavilla on uusia perunoita ja tuoretta tilliä. Toki ruoka toimii talviperunoilla ja pakastetulla tillillä, mutta nyt olisi vielä aikaa testata tätä nopeaa, helppoa ja maukasta arkiruokaa! On jotenkin jopa hassua, miten näin simppeli ruoka onkin niin makoisaa 🙂

Iso satsi nakkisotkua:
iso nakkipaketti (900g)
1 litra vettä
3 lihaliemikuutiota
1 iso sipuli
n. 1 tl kokonaisia maustepippureita
1-2 laakerinlehteä
tilliä
uusia perunoita 3-4 per syöjä perunan koosta riippuen

Paloittele ensin nakit. Rapsuta perunat ja laita ne suolattuun veteen kiehumaan. Laita pilkotut nakit kattilaan ja lisä vesi, lihaliemikuutiot, puolitettu sipuli (poista kuoret), maustepippurit ja laakerinlehti. Anna kiehua ja sekoittele välillä että liemikuutiot sulavat hyvin veteen. Kiehuta nakkikastiketta sama aika kuin perunoita. Kun perunat ovat kypsiä, poista kastikkeesta isot sipulinpalat ja laakerinlehdet. Lisää runsaasti tuoretta, silputtua tilliä ja tarjoile heti uusien perunoiden kanssa.

Vinkki! Kastikkeen maun salaisuus on tarpeeksi vahva lihaliemi kastikepohjana. Jos teet ohjetta pienemmän satsin, käytä silti 2 lihaliemikuutiota. Itse tykkään muussata perunat lautaselle, jotta liemi oikein imeytyy perunaan. Tähän ruokaan sopii myös aikalailla nakki kuin nakki, joten ei ole välttämätöntä satsata kalleimpaan merkkiin.

nakki, nakkisotku, siikli, tilli, mustapippuri, lihaliemi

nakki, nakkisotku, siikli, tilli, mustapippuri, lihaliemi

nakki, nakkisotku, siikli, tilli, mustapippuri, lihaliemi

nakki, nakkisotku, siikli, tilli, mustapippuri, lihaliemi

nakki, nakkisotku, siikli, tilli, mustapippuri, lihaliemi

nakki, nakkisotku, siikli, tilli, mustapippuri, lihaliemi

nakki, nakkisotku, siikli, tilli, mustapippuri, lihaliemi

nakki, nakkisotku, siikli, tilli, mustapippuri, lihaliemi

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.