Lettukahvilla Söderskärin majakalla

Söderskärin majakka sijaitsee Suomenlahdella Porvoon ulkosaaristossa, eli suhteellisen lähellä mökkiä. Kesälomasuunnitelmiin kuului veneretki majakalle, mutta omalla veneellä saikin rantautua majakkasaarelle vasta 1.8. alkaen johtuen lintujen pesimäajasta. Söderskärin saaristo on muutenkin rauhoitettua luonnonsuojelualuetta. Tänään sääolosuhteet merellä olivat suotuiset ja hyppäsimmekin aamiaisen jälkeen veneeseen ja käännettiin keula kohti Söderskäriä.

Söderskärin majakka päätettiin rakentaa Mattlandetin saareen, avomeren äärelle, josta valo näkyi kauas merelle. Se on valmistunut vuonna 1862, mutta pian sen valmistumisen jälkeen majakassa huomattiin puutteita ja sitä vahvistettiin vuosina 1912-1917.  Majakka palveli merenkulkijoita vuoteen 1989 asti, jonka jälkeen valo sammutettiin. Majakka on ollut yksityisomistuksessa vuodesta 2003 lähtien. Lisää tietoa majakasta ja sen historiasta löytyy osoitteesta www.soderskar.fi.

Retki oli enemmän kuin onnistunut. Majakka ja sitä ympäröivät maisemat olivat todella vaikuttavat. Majakan seinät pitävät sisällään varmasti toinen toistaan mielenkiintoisempia, jänniä tarinoita. Majakan kupeessa toimii pieni kahvila, jonka terassilla auringon lämmössä nautiskelimme lettukahvit ja ihailimme maisemia. Majakka tarjoaa myös majoituspalveluita ja herkullisen kuuloisen illallismenun. Ehkäpä ensi kesänä teemme yön yli reissun! Kuvat puhukoot puolestaan, retkeä majakkasaarelle voi kyllä suositella kaikille!

söderskär, majakka, majakkasaari, saaristo

söderskär, majakka, majakkasaari, saaristo

söderskär, majakka, majakkasaari, saaristo

söderskär, majakka, majakkasaari, saaristo

söderskär, majakka, majakkasaari, saaristo

söderskär, majakka, majakkasaari, saaristo

söderskär, majakka, majakkasaari, saaristo

söderskär, majakka, majakkasaari, saaristo

söderskär, majakka, majakkasaari, saaristo

söderskär, majakka, majakkasaari, saaristo

söderskär, majakka, majakkasaari, saaristo

söderskär, majakka, majakkasaari, saaristo

söderskär, majakka, majakkasaari, saaristo

söderskär, majakka, majakkasaari, saaristo, lettu, lätty

söderskär, majakka, majakkasaari, saaristo

söderskär, majakka, majakkasaari, saaristo

söderskär, majakka, majakkasaari, saaristo

söderskär, majakka, majakkasaari, saaristo

söderskär, majakka, majakkasaari, saaristo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.