Lady Hilla – juustokakkujen kruunamaton kuningatar

Lady Hilla, eli lakkajuustokakku sai kunnian toimia jälkiruokana Äitienpäiväbrunssillamme, eikä syyttä. Juustokakkua on maisteltu New Yorkissa asti, mutta tämä hyvältä ystävältäni saatu resepti peittoaa ne kaikki. Mielestäni tämä on maailman paras juustokakku, kannattaa kokeilla 🙂 Resepti löytyi pitkän tauon jälkeen vanhan liiton kalenterin välistä, mihin minulla oli tapana kerätä kaikki parhaat reseptit.

Lady Hilla
Pohja:
200 g voita
1 dl sokeria
2 huoneenlämpöistä kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte 1:
200 g lakkahilloa
Täyte 2:
4 kananmunaa
0,5 dl sokeria
500 g vaniljatuorejuustoa.

Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Sekoita kaikki pohjan huoneenlämpöiset aineet vatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Ihannevatkausaika 5 min. Ja niin, hyvä vinkki tähän! Meillä aina tuppaa unohtua ottaa kananmunat pöydälle lämmittelemään, niin ne lämpiää mukavasti ja nopeasti, kun ne laittaa hetkeksi kuumaan veteen lillumaan. Kun pohja on vatkattu, levitä se hyvin voideltuun, halkasijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan. Tee taikinasta myös noin 4 cm reunat. Levitä hillo taikinan päälle.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, lisää vaniljatuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja paista n. 1 tunti alaritilällä. Anna kakun jäähtyä rauhassa ennen tarjoilua muutaman tunnin ajan. Kakun voi hyvin valmistaa myös edellisenä päivänä. Koristele kakku vaikkapa mintunlehdillä sekä tuoreilla marjoilla (joita meillä ei valitettavasti ollut) ja nautiskele! Lakkahillon voi hyvin korvata esim. mustikoilla tai vadelmilla, mutta jotenkin vaan lakkaversio on se paras. Hyviä juustokakkuhetkiä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

One thought on “Lady Hilla – juustokakkujen kruunamaton kuningatar

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.