Jauhelihakastike – todellista arkiruokaa, mutta niin hyvää

Jauhelihakastike on perinteinen ja maukas arkiruoka. Parasta jauhelikastikkeessa on maun lisäksi se, että sen voi tarjoilla perunamuusin, keitetyn perunan tai vaikka spaghetin kanssa. Iso satsi kastiketta ja eri lisukkeita eri päivinä ja loput kastikkeesta pakkaseen kiireisen päivän varalle.

Tänään meillä tarjoillaan jauhelikastike perunamuusin kanssa. Se on meidän suosikki! Kuori perunat ja laita ne suolattuun veteen kiehumaan. Rosamundasta tulee muuten maukas muusi! Kuullota yksi silputtu sipuli pannulla, lisää jauheliha (750 g isoon satsiin, 400 g normisatsiin) ja ruskista. Mausta maustepippurilla, ripauksella suolaa sekä jo tutuilla Santa Marian maustemixiellä Garlic & Pepper ja BBQ mix.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jauhelihan hiljaa poristessa pannulla valmista ruskea kastike. Valitettavasti nyt ei ole kertoa tarkkoja mittoja kastikkeeseen, sillä se tehdään aina fiiliksellä. Isäni tekee mielestäni maailman parasta ruskeaa kastiketta ja sieltä tämä ohje on peräisin. Rusekaa kastiketta joutuu vähän treenaamaan, mutta kyllä se sieltä tulee kun vaan yrittää sisukkaasti 🙂

Lorauta kunnon satsi Oivariinia pannulle. Lisää kuplivaan voihin jauhoja ja sekoita ne voihin. Seoksen tulee olla sen paksuista että voi-jauhoseos vielä vähän jaksaa kuplia pannulla. Jos seoksesta tuli liian paksua/kuivaa, niin lisää joukkoon tilkkanen Oivariinia. Pienennä pannulta vähän lämpöä, ettei kastikepohja pala. Sekoita voi-jauhoseosta kokoajan, kunnes se alkaa ruskistua. Lisää joukkoon muutama desi vettä ja sekoita kastike vispilällä tasaiseksi. Kastike saa tässä vaiheessa olla aika paksua. Lisää kastike ruskistetun jauhelihan joukkoon. Mausta lihaliemikuutiolla. Me säilöimme Joulusta kinkunpaistosta jääneen kinkkuliemen ja pussitimme sen jääpalapusseihin. Näistä tulee herkullinen maku ruskeaan kastikkeeseen, pari palaa tähän satsiin. Muista tämä vinkki ensi Jouluna!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anna kastikkeen kiehua hiljalleen samalla kun perunat kypsyvät. Lisää kastikkeeseen 1 purkki ruokakermaa hetkeä ennen tarjoilua. Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois, lisää joukkoon nokare voita ja suolaa. Survo perunat survimella muusiksi, lisää joukkoon loraus maitoa ja sekoita vimmatusti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Jauhelihakastike tarjoillaan vastavalmistetun muusin, raejuuston ja suolakurkkulohkojen kanssa. Ai jai!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 thoughts on “Jauhelihakastike – todellista arkiruokaa, mutta niin hyvää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.