Sunnuntain uunipossu

Tämä possuresepti on peräisin isäni keittiöstä ja on maukas ja helppo talviruoka. Pistä possu uuniin ja tee päivän lumityöt tai pieni ruokareippailu sillä aikaa kun ruoka valmistuu uunissa.

Possun ulkofile leikataan siivuiksi ja marinoidaan edellisenä päivänä. Marinaadiin tulee Santa Marian BBQ grilliöljyä ja valkosipulia.  Grilliöljyä sen verran että lihat suurinpiirtein peittyvät, valkosipulia tulee 1 kokonainen yksikyntinen valkosipuli pieneksi pilkottuna. Jos valkosipulin määrä hirvittää, laita vähemmän. Me meinaan olemme valkosipulin suurkuluttajia… mutta possu ja valkosipuli sopivat loistavasti yhteen. Lihat saavat maustua yön yli jääkaapissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paista possusta pinnat kiinni kuumalla pannulla. Lado ne limittäin reunallisen uunivuuan pohjalle. Possun kaveriksi uuniin menee kuorittuja perunanlohkoja, porkkananpaloja sekä sipuli antamaan makua. Lusikoi myös marinointiastian pohjalle jäänyt marinadi lihojen päälle. Raasta perunoiden ja possun päälle yksi lihaliemikuutio sekä lisää n. 3 dl vettä. Laita vettä sen mukaan mitä vuuan reunat antavat periksi, ettei liemi kiehu yli uunissa. Kypsennä uunissa 225 asteessa reilun tunnin, niin että perunat ovat kunnolla pehmeitä. Uunin pohjalle on hyvä laittaa pelti, siitä on helpompi siivota mahdolliset ylikiehuneet nesteet, kuin uunin pohjalta.

Possu tarjoillaan suolakurkun tai vihersalaatin kera. Hyvää ruokahalua!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.