Rapea parmankinkkusalaatti aurinkoisissa tunnelmissa

Kylläpä kesäsäät tuntuu ihanalta! Saaressakin voi olla jo shortseissa, vaikka kylmä meri liplattaa vieressä. Huippua! Päivä kului mukavasti pihahommissa, istutettiin urakalla pihapiiriin kesäkukkia, kylvettiin yrttilaatikot ja täytettiin uutta yrttilaatikkoa kompostimullalla. Ihanaa hommaa! Lounaaksi pyöräytettiin rapea parmankinkkusalaatti, joka saatiin nautsikella ulkona lämpimässä auringonpaisteessa. Täydellistä! Postauksenkin sain tehdä ihanassa aamupäiväauringossa laiturilla. Voiko paljon parempaa ollakaan?

Salaatin ohje on peräisin jumppakamulta ja se on loistava kesäsalaatti; siinä yhdistyy hyvällä tavalla viinirypäleiden makeus ja parmankinkun suolainen maukkaus. Kokkailussa oli apuna kissanpentumme pörröinen veli.

Saattitarvikkeet 4-5lle hlölle:
2 pkt parmankinkkua
250 g kirsikkatomaatteja
1-2 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
yksi kurkku
250 g kivettömiä viinirypäleitä
3/4 dl pinjansiemeniä
reilu 1 dl parmesanlastuja (määrää voi säädellä maun mukaan)
reilusti salaattia: lollo rossoa, tammenlehvää ja pehtoorinsalaattia
1 ruukku rucolaa.

Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
1,5 rkl balsamiviinietikkaa
3/4 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria.

Levitä kinkkuviipaleet leivinpaperin päälle pellille. Halkaise kirsikkatomaatit ja lisää ne myös pellille leikkauspinta ylöspäin. Valuta tomaateille oliiviöljyä ja rouhi päälle ripaus mustapippuria. Paista uunissa 225 asteessa 10 min. Anna jäähtyä.

Revi salaatit tarjoiluastiaan. Kuutioi kurkku ja puolita viinirypäleet ja lisää ne salaattiin. Paahda pinjansiemenet pannulla ilman rasvaa. Tässä pitää olla tarkkana, ne palavat juuri sillä hetkellä kun vilkaiset puhelinta. Lisää paahdetut siemenet salaatin joukkoon. Vuole juustohöylällä paremsanista lastuja ja sekoita sitten kastikeainekset keskenään. Leikkaa jäähtynyt, rapea parmankinkku paloiksi salaattiin, lisää tomaatinpuolikaat, parmesan ja rucola ja sekoita salaatti. Voit lisätä kastiketta suoraan salaattiin tai tarjoilla sen erikseen. Jos lisäät sen salaattiin, lisää sitä vähitellen, ettei salaatista tule liian öljyinen. Oikea kastikemäärä kun on makuasia, niin kannattaa aloittaa asteittain. Tarjoile salaatti heti, lisukkeeksi sopii jyväisä leipä.  Maukas salaatti vie kielen mennessään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.