Palak paneer

Palak paneer on perinteinen, intialainen kasvisruoka, joka koostuu pinaatista, valkosipulista ja kotijuustosta. Palak paneer on helppo valmistaa kotikeittiössäkin ja ruoka valmistuu ihanan nopeasti. Näin Ruoka & Koti -sivustolla ohjeen, jossa oli käytetty tähän suomalaista leipäjuustoa. Se sopi ruokaan erinomaisesti, kuumassa kastikkeessa  leipäjuusto pehmenee ihanasti.

Kaupoista löytyy myös paneer juustoa ainakin Apetit merkiltä, lisäksi tähän ruokaan käy myös perinteinen Valion kotijuusto. Valitse ruokaan siis oma suosikkijuustosi! Jos käytät paneer -juustoa, se kannattaa ruskistaa pannulla ja lisätä kastikkeeseen samaan aikaan ruokakerman kanssa.

Palak paneer 4lle

1 sipuli
4 kynttä valkosipulia
1 punainen chilipalko (medium)
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
1.5 tl garam masala maustesesta
1 tl juustokuminaa
1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä (tai 1,5 tl jauhettua inkivääriä)
300 g hienonnettua, pakastepinaattia
2 dl ruokakermaa
0,5 tl suolaa
300 g leipäjuustoa, kotijuustoa tai paneer -juustoa

Lisäksi keitettyä riisiä ja  naan -leipää

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Puolita chili, poista siemenet ja hienonna myös se. Kuori ja raasta inkivääri jos käytät tuoretta inkivääriä. Kuumenna öljyä hieman pannulla ja lisää sipuli, chili ja valkosipuli. Kuullota 2-3 minuuttia miedolla lämmöllä jotta valkosipuli ei kärähdä.

Lisää pannulle garam masala, juustokumina ja inkivääri. Kuullota vielä noin minuutin ajan. Lisää pinaatti, ruokakerma ja suola ja anna kiehua noin 5 minuutin ajan tai niin kauan että pinaatti on sulanut. Kuutioi leipäjuusto ja lisää se kastikkeeseen. Kuumenna, mutta älä enää keitä jotta juusto ei pääse sulamaan. Tarjoa palak paneer basmatiriisin ja naan -leivän kanssa.

IMG_4525

IMG_4529

IMG_4531

IMG_4533

IMG_4536

IMG_4541

 

One thought on “Palak paneer

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.