Mustikka-kookos-chiavanukas

Mustikka ja kookos sopivat mielestäni mielettömän hyvin yhteen. Olen vasta hiljattain tykästynyt kookokseen ja olenkin tästä ohjeesta erityisen onnellinen. Mielestäni tässä ohjeessa on loistava makutasapaino mustikan ja kookosen välillä ja banaani tuo juuri sopivasti makeutta vanukkaaseen. Jos kaipaat lisää makeutta, lisää joukkoon vähän hunajaa tai sokeria. Myös kardemumma sopii maustamaan vanukasta.

Itse valmistan aina tämän satsin kerralla ja jaan sen kolmeen eväsrasiaan valmiiksi turvottamisen jälkeen. Näin jääkaapissa odottaa kolmen arkiaamun aamupalat valmiina mukaan otettavaksi.

Mustikka-kookos-chiavanukas (n. 3 annosta)
4 dl kookosmaitoa
0,5 dl chiasiemeniä
4 dl mustikoita (pakaste tai tuore)
2 kpl kypsiä banaaneja

Sekoita kookosmaito, chiasimenet ja banaani sauvasekottimella tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon 3 dl mustikoita ja sekoita sauvasekoittimella vielä hiukan. Lisää loput kokonaiset mustikat ja sekoita vanukas vielä lusikalla. Anna vanukkaan seistä vähintään 2 tuntia tai yön yli jotta chiasiemenet saavat rauhassa turvota. Tarjoile mustikoiden ja kookoshiutaleiden kera tai syö sellaisenaan.

IMG_4781

IMG_4783

IMG_4787

IMG_4852

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.