Mojito-hedelmäsalaatti

Pidän paljon erilaisista hedelmistä ja marjoista ja hedelmäsalaatti onkin yksi lapsuudenkodin klassikkojälkkäreistä. Mojito -versio tuo hedelmäsalaatin tähän päivään ja tässä salaatissa on maut kuulkaa kohdillaan! Kirpeän pirteä lime fariinisokerilla pehmeytettynä sopii ihanasti raikkaille hedelmille ja makeille marjoille. Hedelmäsalaatin hedelmiä kannattaa vaihdella sesongin mukaan, listalla on vähän talvisempia hedelmiä, kesän tullen käytä salaatissa marjojen kaverina mm. nektariinia ja erilaisia meloneita. Rommi viimeistelee salaatin, kun tarjoilet salaatin aikuisille. Ohje on peräisin Brunssikirjasta.

Mojito -hedelmäsalaatti 4lle

1 mango
2 vihreää omenaa
2 kiiwiä
1 granaattiomenan siemenet
150 g tuoreita vadelmia
100 g pensasmustikkaa

Kastike:
1 ruukku minttua
2 limen mehu
3 rkl fariinisokeria
(1 shottilasillinen tummaa rommia)

Kuori kuorittavat hedelmät ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Laita hedelmäpalat kulhoon tai kannelliseen isoon rasiaan. Irrota granaattiomenan siemenet ja lisää ne hedelmien joukkoon. Sekoita joukkoon myös hienonnettu minttu. Lisää lopuksi marjat ja sekoita varovasti hedelmäpalojen joukkoon.

Valmista kastike. Purista limen mehu ja lisää joukkoon fariinisokeri sekä halutessasi shottilasillinen tummaa rommia. Kaada kastike hedelmien joukkoon ja sekoita varovasti. Anna hedelmäsalaatin maustua kylmässä vähintään tunnin ajan. Tarjoa sellaisenaan.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.