Granaattiomenakaritsa ja lehtikaali-fetapaistos

Mehevä karitsanpaisti granaattiomenalla maustettuna, ihanaa!  Glorian Ruoka & Viini -lehdessä oli veden kielelle herauttava ohje granaattiomenakaritsasta ja lehtikaali-fetapaistoksesta. Granaattiomenan kirpeän makea maku sopii täydellisesti niin karitsan kuin suolaisen fetajuustonkin kaveriksi ja se viimeistelee tämän kokonaisuuden täydellisesti. Sanotaanko näin, että tämä annos kirii aika korkealle omissa suosikkiruuissa!  Ja on se kovin kaunis tarjottavakin.

Vinkki jo näin etukäteen! Kun irrotat granaattiomenan siemenet veden alla isossa kulhossa, säästyt suuremmalta sotkulta keittiössä. Granaattiomena on huikean mehukas ja kuoriessa mehua tuppaa tirskumaan joka suuntaan. Ei siis vaaleaa paitaa päälle, kun alat käsittelemään granaattiomenaa!

Granaattiomenakaritsa ja lehtikaali-fetapaistos

4 karitsan paahtopaistia
1 sitruunan mehu
4 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta timjamia
2 dl granaattiomenasiirappia (ohje alla)
1 rkl tomaattipyrettä
2 tl jauhettua korianteria
2 tl fenkolinsiemeniä
1 tl suolaa
2 rkl öljyä paistamiseen

Lehtikaali-fetapaistos
1 pussi (200g) lehtikaalia
1 pkt (200g) fetaa
1 sitruunan kuori
1 dl maapähkinöitä
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
1/2 granaattiomenan siemenet

Granaattiomenasiirappi
1 l granaattiomenamehua
1 dl sokeria
2 rkl sitruunanmehua

Valmista ensin siirappi. Mittaa ainekset kattilaan ja anna poreilla liedellä tunnin ajan. Yli jääneen siirapin voi säilyttää jääkaapissa. P.S. Siirappia myydään valmiina myös lähi-idän elintarvikkeisiin erikoistuneissa kaupoissa, jos haluaa vähän oikaista.

Valmista karitsoille marinadi. Purista sitruunanmehu kulhoon. Hienonna valkosipulit ja timjami ja sekoita ne granaattiomenasiirapin, tomaattipyreen ja mausteiden kanssa sitruunanmehuun. Levitä seos paahtopaisteille ja anna maustua vähintään 30 min. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Pyyhi lihojen maustetahna talteen. Kuumenna öljy pannulla ja paista karitsanpaisteja käännellen 3-5 minuttia. Aseta yhden paistin paksuimaan kohtaan paistomittari ja laita lihat uunivuokaan. Kypsennä lihoja uunissa maustetahnalla välillä sivellen 15-20 minuuttia, unnes lihan lämpötila on 52 astetta. Tällöin liha on reilusti medium. Jos haluat kypsempää lihaa, piasta 58 asteeseen. Kääri lihat folioon ja anna vetäytyä hetki.

Lihojen kypsyessä irrota granaattiomenan siement valmiiksi kulhoon. Revi seuraavaksi lehtikaalit uunipelille. Valuta feta ja murusta se lehtikaalien joukkoon. Leikkaa sitruunan keltainen kuoriosa suikaleiksi ja lisää kuorisuikaleet sekä maapähkinät pellille. Valuta päälle loraus oliiviöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kun saat lihat uunista, nosta uunin lämpötilaa 180 asteeseen ja paahda lehtikaali-fetapaistosta 10-15 minuuttia.

Leikkaa paistit siivuiksi ja ripottele lihojen päälle granaattiomenan siemenet. Tarjoa karitsa lehtikaali-fetapaistoksen kanssa. Hyvää ruokahalua!

One thought on “Granaattiomenakaritsa ja lehtikaali-fetapaistos

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.