Lohi-parsavokki

Kevät on tuonut parsat kauppoihin, ihanaa!  Lohi-parsavokki on raikas arkiruoka, joka valmistuu nopeasti ja pienellä vaivalla. Lopputuloksena on ihanan värikäs ja herkullinen annos. Lohi ja parsa toimivat loistavasti yhdessä, mutta ohjeen kastike tuokin tälle makuparille kivaa uutta twistiä. Alkuperäistä ohjetta on hitusen muokattu, voit lisätä vokkiin pinaatin kanssa myös korianteria tuomaan ruokaan lisää makua. Ohje on peräisin Glorian Ruoka & Viinilehdestä, kevät 2018.

Lohi-parsavokki 4lle

600 g ruodotonta ja nahatonta lohta
300 g vihreää parsaa
1/2 tl suolaa
2 kevätsipulia
1-2 rkl öljyä
1 rkl seesaminsiemeniä
4 dl babypinaattia
(1/2 ruukku korianteria)

Kastike:
2 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl soijaa
1 rkl vettä
1 rkl hunajaa
1 rkl maissijauhoja

Lisäksi:
keitettyä riisiä pakkauksen annostuksen mukaan

Valmista ensin kastike. Kuori ja raasta inkivääri. MIttaa kaikki kastikkeen aineet kulhoon ja sekoita ne keskenään tasaiseksi. Laita riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois ja kuori niitä hiukan tarvittaessa. Leikkaa parsat suupalan kokoisikse ja tee samoin lohelle. Mausta lohet suolalla. Viipaloi kevätsipulit.

Kuumenna (vokki)pannu ja lisää pannulle öljy, lohi ja seesaminsiemenet. Paista sekoitellen noin 2-3 min. Siirrä lohet pois pannulta ja kypsennä seuraavaksi parsoja kuumalla pannulla pari minuuttia. Lisää parsojen joukkoon kastike, sekoita ja anna kiehahtaa nopeasti. Laita lohi takaisin pannulle ja lisää joukkoon kevätsipuli, kuumenna ja siirrä pannu pois liedeltä. Sekoita joukkoon vielä babypinaatti ja tarjoa lohi-parsavokki riisin kanssa.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.