Mignonkakku

Herkuttele tulevana Pääsiäisenä Mignonkakulla! Tämä kakku on alunperin leivottu Micken syntymäpäiviä varten, mutta nyt kakku kuuluu meidän Pääsiäistraditioihin. Mignonmuna taitaa olla meidän perheen suosituin Pääsiäismuna! Pääsiäisen aikaan kannattaakin hamstrata muutama Mignonmuna varastoon, sillä kakku maistuu takuuvarmasti myös myöhemmin keväällä 🙂 Silloin kakun voi koristella vaikkapa tavallisilla suklaamakeisilla ja marjoilla.

Mignonkakku

Pohja:
175 g kaurakeksejä
50 g voita

Täyte:
100 g valkosuklaata
3 kpl Mignonmunia
4 dl kuohukermaa
200 g vanilja tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
4 liivatelehteä
0,5 dl kahvia

Koristeet:
1 Kinder suklaamuna
2 Kinder bueno suklaapatukkaa
erilaisia Pääsiäismakeisia

Valmista ensin kakkupohja. Murskaa kaurakeksit kulhossa pieneksi rouheeksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan ja painele pohja vuualle. Laita pohja hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Valmista täyte. Laita ensin liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata valkosuklaa ja Mignonmunat kattilassa miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen. Ole tarkkana etteivät suklaat pala! Nosta kattila sulatuksen jälkeen pois liedeltä hiukan jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa kerman joukoon vaniljatuorejuusto ja mausta seos sokerilla. Vatkaa jäähtynyt suklaaseos kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon. Keitä kahvi ja sulata kuumaan kahviin liotetut liivatelehdet. Anna liivate-kahviseoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja sekoita se täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan ja laita kakku hyytymään jääkaappiin yön yli. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua Kindermunan puolikkailla, Kinder bueno suklaapatukoilla ja Pääsiäismakeisilla. Nautinnollisia kakkuhetkiä!

 

One thought on “Mignonkakku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.