Graaviavocadot ja kurkuma-sinappikastike

Viime vuoden viimeisessä Glorian ruoka & viini -lehden numerossa oli paljon vinkkejä joulun lisäksi 100 -vuotiaan Suomen juhlaillallisia ajatellen. Mekin valmistimme ko juhlapäivälle lounaan pitkän kaavan mukaan ja alkupalapöytään valikoitui lehdestä graavatut avocadot. Ohje on hyvin simppeli ja herkullinen kurkuma-sinappikastike kruunaa koko herkun, eli se kannattaa ehdottomasti valmistaa avocadoille kaveriksi. Aivan ihana kastike, joka pääsee meidän keittiössä varmasti jatkokäyttöön toistenkin ruokien kaveriksi.

Graaviavocadot ja kurkuma-sinappikastike 6 annosta

3 avocadoa
1 1/2 sitruunan mehu
1 nippu tilliä
1 pieni prk kapriksia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Kurkuma-sinappikastike
2 rkl tilliä hienonnettuna
2 rkl sokeria
2 rkl sinappia
2 rkl dijonsinappia
2 rkl valkoviinietikkaa
1 1/2 dl rypsiöljyä
2 tl kurkumaa
n. 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Valmista ensin kurkuma-sinappikastike. Hiennna tilli ja laita se sauvasekottimen kulhoon. Lisää sokeri. Soseuta kunnes sokeri on täysin sulanut. LIsää sinapit ja etikka seokseen. Lisää öljy hiljalleen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Lisää kurkuma, suola ja pippuri.

Kuori ja leikkaa avocadot ohuiksi viipaleiksi. Purista sitruunanmehu avocadoille, jottei ne pääse tummumaan. Hienonna tilli ja ja ripottele se avocadojen päälle. Mausta kapriksilla, suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa hapankorppujen ja kurkumakastikkeen kanssa.

Vinkki! Me nautiskelimme graaviavocadot lohicarpaccion kanssa. Nämä kaksi annosta sopivat todella hyvin yhteen ja kurkumakastike toimi kalan kanssa myös!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.