Paahdetut ruusukaalit

Ruusukaali, tuo pieni söpö pikkuruinen kaalinkerä. Olen vasta hiljattain oppinut ymmärtämään tämän herkun päälle. Ja nyt kun se oikea resepti löytyi, niin koukkuun jääminen oli niin odotettavissa 🙂 Tälläkin hetkellä jääkaapissa odottelee paketti ruusukaaleja jonkun tulevan ruokalajin lisukkeeksi. Ohje on peräisin K-ruoka.fi -sivustolta, mutta me vaihdoimme ohjeen etikan balsamietikkaan, koska se vaan on ihan parasta! Ja huom! Kyseessä on siis balsamietikka, ei balsamiviinietikka, nämä kaksi menevät ilmeisemmin helposti sekaisin keskenään.

Paahdetut ruusukaalit 4lle

400g ruusukaaleja
2-3 rkl balsamietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Leikkaa ruusukaaleista kannat pois ja irroita tarvittaessa muutama uloin lehti. Leikkaa ruusukaalit puoliksi. Laita kaalit uunivuokaan ja sekoita joukoon oliiviöljy, balsamietikka, suola ja pippuri. Anna paahtua uunissa 200 asteessa 20-25 minuuttia. Itse pidän että kaalit jäävät selväsi al denteksi. Tarjoa lisäkkeenä tai lisää salaatin joukkoon. Meillä ruusukaalit pääsivät tällä kertaa loimulohen kaveriksi. Ai että miten hyviä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.