Valkosuklaa-limejäädyke

Vietimme taannoin ystävämme kanssa sushi-iltaa ja mietimme mikä olisi kiva jälkkäri sushiaterian päätteeksi. Sisareni avustukslla päädyimme tutkimaan erilaisia jäädykevaihtoehtoja. Päädyimme lopulta valkosuklaa-limejäädykkseeseen, sillä makean suklaan ja kirpeän limen yhdistelmä kuulosti houkuttelevalta ja raikkaaltakin päätökseltä sushi-illalliselle. Jäädykkeet ovat helppoja ja siitä kivoja jälkkäreitä, sillä ne voi huoletta tehdä pakastimeen valmiiksi muutamaakin päivää ennen tarjoilua.

Vinkki! Jäädykkeelle voisi hyvin sopia marjojen lisäksi pieni loraus kinuskikastiketta. Testataan ensi kerralla 🙂

Valkosuklaa-limejäädyke

100 g valkosuklaata
1/2 dl limenmehua
1 tl limen kuorta raastettuna
1 vaniljatanko
1/2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
200 g creme fraichea

Koristeluun
Tuoreita marjoja

Paloittele suklaa ja sulata se teflon pintaisessa kattilassa meidolla lämmöllä kokoajan sekoittaen. Pese lime ja raasta pintakuori. Purista limestä mehu ja lisääse kattilaan suklaan joukkoon. Kuumenna tarvittaessa hiukan, niin että seoksesta tulee tasaista. Muista sekoitella, ettei suklaa pala! Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus veitsen kärjellä. Lisää siemenet ja sokeri suklaaseen ja sekoita.

Vaahdota kerma ja yhdistä se creme fraisheen. Lisää seos varovasti sekoittaen suklaamassaan. Nostele massa jäädykevuokaan tai pieniin jäädykevuokiin. Pakasta vähintään 4 tuntia tai yön yli. Kumoa jäädyke tarjoiluastialle ja anna sen temperoitua jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua. Koristele jäädyke mielimarjoillasi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.