Suolatoffee – joulun herkkulahja

Suola ja toffee, mikä ihana yhdistelmä. Nämä herkut ovat kiva tuliainen tai sopii niitä antaa jouluna lahjaksikin. Itse ainakin tykkään antaa omatekoisia ruokalahjoja jouluna muiden lahjojen ohella. Bongasin suolatoffeen ohjeen viime vuoden joulun alla ilmestyneestä Me Naiset -lehdestä. Toffeesta tehtiin ensin yksi koeversio, varmistaaksemme että ne onnistuu ja ne katosivat aika nopsaan parempiin suihin. Merkki siitä että voi antaa muillekin lahjaksi 🙂 Lehdessä oli myös hyvä vinkki, jos pidät salmiakista, korvaa merisuola turkinpippurirouheella. Molemmat versiot testattu ja vaikea sanoa kumpi oli parempaa!

Suolatoffee (24 kpl)

2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl tummaa siirappia
25 g voita
2 tl merisuolahiutaleita

Vuoraa vuoka (noin 15×15) leivinpaperilla. Me käytimme tähän pitkulaista säilytysrasiaa. Sekoita teflonkattilassa kaikki muut aineet paitsi suola. Kuumenna kiehuvaksi ja anna seoksen kiehua reilusti kuplien noin 20 minuuttia. Sekoittele toffeeta keittämisen aikana, jotta se ei pala pohjaan. Testaa toffeen rakenne tiputtamalla seosta hiukan kylmään veteen. Anna jäähtyä hetki. Jos tippa jähmettyy niin että siitä voi muotoilla pallon, toffee on valmista. Jos ei, jatka vielä keittämistä ja testaa hetken kuluttua uudestaan.

Kaada toffeeseos vuokaan ja ripottele päälle suolahiutaleet. Anna toffeen kovettua muutama tunti jääkaapissa. Leikkaa toffee paloiksi. Toffee kannattaa säilyttää jääkaapissa. Me pakkasimme omat toffeet lahjaksi saatuun Kastehelmi -kulhoon. Lahjaksi menevät toffeet laittettiin pieniin vuokiin ja pakattiin kauniisiin lasipurkkeihin.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.