Riisipuuro

Joulufiilis on alkanut nostamaan päätään… joitakin joulukoristeita on laitettu kotiin esille ja ensimmäiset hyasintitkin on jo hankittu. Ihanaa! Riisipuuro kuuluu joulun ruokaperinteisiin ja meillä sitä syödäänkin aina aattoaamuna aamupalaksi. Onneksi puuroriisiä löytyi kaapista ja sain keitellä hetken mielijohteesta kauden ensimmäiset riisipuurot. Kylläpä maistui hyvälle! Jo pelkkä kanelin tuoksu sai veden herahtamaan kielelle.

Riisipuuro 4:lle

2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
nokare voita
1 l maitoa
1/2 tl suolaa

Lisäksi:
kanelia
sokeria

Sulata voi padan / kattilan pohjalla. Lisää joukkoon vesi. Kun vesi kiehuu lisää joukkoon puuroriisi. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes vesi on haihtunut. Kaada pataan maito ja sekoittele, kunnes puuro alkaa kiehua maltillisesti. Hauduta kannen alla välillä sekoittaen n. 40 minuuttia. Mausta puuro suolalla ja tarjoile se lämpimänä sokerin, kanelin ja maidon kera. Nam!
 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.