Mustikka – valkosuklaamoussekakku

Tänä vuonna juhlitaan 100-vuotiasta Suomea. Mustikka-valkosuklaamoussekakku on täydellinen valinta Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksiin, sillä kakku on paitsi näyttävä ja herkullinen, myös väritykseltään sopiva arvokkaan juhlan luonteeseen. Mustikkaa löytyy runsain mitoin ihanista, suomalaisista metsistä, joista meillä kaikilla on mahdollisuus nauttia. Tämän kakun marjat ovat peräisin Sipoon saaristosta. Kakun valmistukseen tarvitset kaksi erikokoista irtopohjavuokaa, halkaisijoiltaan 17 cm ja 23 cm.

Mustikka-valkosuklaamoussekakku (16 palaa)

Pohja
100 g Bastogne keksejä
30 g voita

Mustikkamousse
3 liivatelehteä
3 dl vispikermaa
100 g mustikoita
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl tomusokeria
1 rkl sitruunanmehua

Valkosuklaamousse
145 g valkosuklaata
3 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
1 rkl sitruunanmehua
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl tomusokeria

Koristeluun
rosmariininoksia

Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurun sekaan. Pingota kokonainen leivinpaperiarkki halkaisijaltaan 17 cm:n irtopohjavuuan pohjalle. Painele keksimuruseons vuuan pohjalle ja nosta vuoka jääkaapiin odottamaan.

Laita 3 kpl liivatelehtiä likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sosteuta mustikat ja sekoita niiden joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Kuumenna 1 rkl sitruunanmehua höyryävän kuumaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan sitruunanmehuun. Anna liivateliemen jäähtyä hetki ja lisää se ohuena nauhana mustikkaseokseen koko ajan sekoittaen. Vatkaa (pienimmällä teholla) mustikkaseos kermavaahdon joukkkoon. Kaada mousse vuokaan keksipohjan päälle ja siirrä kakku pakkaseen.

Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä teflon pintaisessa kattilassa koko ajan sekoittaen. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sitruunanmehu höyryävän kuumaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne sitruunanmehuun. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri sähkövatkaimella kulhossa. Lisää liivateliemi tuorejuuustoseokseen ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää valkosuklaa tuorejuustoseokseen samoin ja vatkaa pienimmällä teholla seos huolellisesti sekaisin.

Ota kakku pakastimesta ja irrota vuuan reunus. Asettele kakku leivinpapereineen isommalle vuualle ja sulje reuna. Kaada valkosuklaamousse kakun päälle ja levitä varovasti niin että se peittää mustikkamoussen ja vuuan reunoille jäävän tyhjän osion. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mieluiten yön yli. Ennen tarjoilua irrota vuoka varoen kakun reunoista ja nosta kakku tarjoiluastialle. Voit varoen irrottaa nostovaiheessa leivinpaperin kakun pohjasta pois tai sitten laittaa kakun tarjoiluastialle papereineen ja leikata näkyvän paperin pois. Koristele kakku rosmariininoksilla. Ihania herkkuhetkiä 100-vuotiaan Suomen kunniaksi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.