Basilikarisotto

Olin jokin aika sitten lounaalla ravintola Brondassa ja sen hetken lounaslistalla oli mm. basilikarisotto. Annos kuulosti niin herkulliselta, että sitä ei voinut ohittaa. Se oli hyvä valinta! Annos oli todella kaunis ja erittän herkullinen ja tottahan toki sitä oli pakko kokeilla myös kotona! Meidän keittiössä ei päästy ihan samaan lopputuokseen kuin ammattilaisten kokkaamana, mutta yllättävän lähelle päästiin alkuperäistä versiota 🙂 Tämä annos tuo pienen ripauksen kesää pitkän syksyn ja talven keskelle niin makumaailmansa kuin kauniin ulkonäkönsä ansiosta.

Basilikarisotto (pääruuaksi 3lle, lisukkeeksi 4lle)

3 dl risottoriisiä
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 salottisipulia
nokare voita
2 dl valkoviiniä
2 dl (50g) raastettua parmesania
1 ruukku basilikaa
suolaa
mustapippuria
1/2 palloa mozzarellaa per syöjä
1/2 dl pinjansiemeniä paahdettuina
kirsikkatomaatteja
rucolaa

Liota kasvisliemikuutio kuumaan veteen. Kuori ja hienonna salottisipulit. Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi ja kuullota siinä sipulit ja riisit. Lisää kattilaan kuumaa keitinlientä vähitellen. Keitä riisiä miedolla lämmöllä. Lisää uutta nestettä aina, kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Sekoita riisiä aluksi koko ajan ja kypsymisen loppuvaiheessa silloin tällöin. Kaada joukkoon valkoviini ja keitä riisi vielä kypsäksi, riisin kypsyminen vaatii n. 20 minuuttia kokonaisuudessaan. Risoton tulee olla kermaista ja kosteaa, ei liian kuivaa. Lisää tarvittaessa nestettä jos risotto on kiehunut liian kuivaksi.

Silppua basilika pieneksi. Sekoita lopuksi risoton joukkoon parmesaaniraaste ja basilikasilppu. Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Puolita kirsikkatomaatit. Nostele risotto annoksiksi lautasille ja revi risoton päälle mozzarellaa. Lisää annokseen kirsikkatomaatinpuolikkaita sekä rucolaa. Ripottele päälle vielä paahdetut pinjansiemenet ja tarjoile heti.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.