Helppo pretzel-suklaapiirakka

Suklaan ystävät hei! Tässä tulee helppo, herkullinen ja nopea suklaapiirakan ohje. Piirakan pinnalla olevat pretzelit tuo mutakakkumaiseen piirakkaan ihanaa rapeutta. Makean piirakan ja suolaisen pretzelin combo on herkullinen. Piirakka syntyy pienellä vaivalla ja ainekset löytyvät melkein aina kaapista. Tämän piirakan leipomisen jälkeen meillä täytynee olla jatkossa jemmassa yksi pussi pretzeleitä, sillä piirakka sai sen verran suosioita, että sitä leivottiin heti seuraavana päivänä uudestaan.

Pretzel-suklaapiirakka

150 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
n. 30 kpl minipretzeliä

Lisäksi vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 24 cm piirakkavuoka tai vuoraa se leivinpaperilla. Sekoita sulatettu voi, sokeri ja kananmunat keskenään. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, kaakaojauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe. LIsää jauhoseos taikinaan siivilän läpi ja sekoita vain sen verran kuunnes taikina on tasainen.

Kaada taikina vuokaan ja levitä se tasaiseksi. Asettele pretzelit pinnalle. Paista uunin keskitasossa noin 15-20 minuuttia. Piirakka saa jäädä hieman taikinaiseksi. Nauti piirakka hiukan jäähtyneenä vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.