Butter chicken

Butter chiken on intialaisen keittiön klassikko. Voissa paistetut broilerin palat yhdistetään maukkaaseen tomaattikastikkeeseen. Selailin syksyn Glorian Ruoka & Viini -lehteä ja vastaan tuli ”tuttu” naama, White Trash Diseasen Nata. Natan resepteitä on meillä testattu aikaisemminkin. Lehdessä oli muutaman sivun juttu Natan kokkaamista nopeista ja nokkelista ruuista. Yksi jutun ohjeista oli butter chicken, ohje, joka sattuu olemaan mm. tämän talon teinin suosikkiannos intialaisesta keittiöstä. Päätimme yhteistuumin testata reseptiä ja täytyy sanoa että se ylitti kyllä odotukset! Koen aina, että intialaisilla on joku salainen keino miten he saavat kastikkeista niin ihanan täyteläiset ja maukkaat. Nata on ainakin päässyt tästä salaisuudesta jyvälle, sillä ruuasta tuli aivan superhyvää! Kiitos 🙂

Butter chicken 4lle

n. 600g broilerin ohuita fileeleikkeitä
1 + 1 rkl voita
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 cm:n pala inkivääriä
1/2 punaista chiliä
500g paseerattua tomaattia
1 tl garam masalaa
1 tl juustokuminaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
2 dl kuohukermaa

Lisäksi
riisiä tai naanleipää

Paista kanafileet voissa (1 rkl) pannulla kypsiksi, noin 3 min per puoli. Nosta fileet pois pannulta, anna niiden jäähtyä hetki ja kuutioi ne isoiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipulit, kuori ja raasta inkivääri. Hienonna myös chili. Kuullota sipuleita voissa pannulla muutama minuutti. Lisää pannulle paseerattu tomaatti, inkivääri, chili ja mausteet. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Laita tässä vaiheessa riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaisesti. Lisää lopukis kastikkeeseen kypsät broilerinpalat ja kerma ja kuumenna. Tarjoa riisin tai naanleivän kera.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.