Siika escabeche

Kesä sujahti vauhdilla ohi ja nyt on jo syyskuu, huh! Onneksi syksyn tuleminen ei tarkoita vielä grillikauden päättämistä. Meillä itseasiassa grillaillaan ympäri vuoden, mutta ehkä muidenkaan grillikausi ei ole vielä päättynyt. Tässä on ainakin vielä yksi syy jatkaa kautta 🙂 Siika escabeche on ihanan raikas ja kirpeä samaan aikaan. Kala avataan perhoisen malliseksi ja se kypsyy grillissä nopeasti ja tasaisesti. Kalaa ei tarvitse edes kääntää vaan riittää että se kypsennetään nahkapuolelta. Kalasta tulee tällä tekniikalla myös näyttävä tarjottava. Jos haluat kuitenkin hieman oikaista, valmiit, nahalliset fileet käy tähän yhtä lailla. Myös kuha toimii escabeche -kastikkeelle. Ja jos se grilli on nyt mennyt jo varastoon, niin kalan voi yhtä hyvin valmistaa pannulla.

Siika escabeche 4lle

2 kpl siikaa perattuna (à 1 -1,5 kg)
3 rkl sormisuolaa
n. 2 rkl öljyä

Escabeche -kastike

4 tomaattia
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku lehtipersiljaa
1 dl valkoviiniä
1/2 dl oliiviöljyä
1-2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl sormisuolaa
1/2 tl mustapippuria

Tee ensin escabeche -kastike. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipulit, valkosipuli ja persilja. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. AIka hapokas kastike on meidän mieleen, joten meidän kastikkeeseen päätyy tuo 2 rkl valkoviinietikkaa. Laita kastike maustumaan jääkaappiin.

Leikkaa kalat perhosen muotoon. Aloita leikkaamalla kylkiruodot irti selkäruodosta, jolloin saat poistettua selkäruodon. Kun selkäruoto on poistettu, saat leviettyä kalan litteäksi perhoiseksi. Öljyä kala ulkopuolelta ja mausta se sekä sisä- että ulkopuolelta sormisuolalla ja mustapippurilla. Grillaa kalaa kuumassa grillissä nahkapuoli alaspäin kunnes kala on kypsää. Tämä vie grillistä riippuen noin 10-15 minuuttia. Levitä escabeche -kastike grillatun kalan päälle ja tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.