Lehtikaalicaesar ja grillattuja ravunpyrstöjä

Caesarsalaatti on salaattien aatelia ja se on varmasti aika monen suosikkisalaatti. Sain lahjaksi Tomi Björkin Björk & Austarlia -kirjan, josta löytyy mm. tämä lehtikaalicaesarin ohje. Koska salaatti on yksi meidänkin suosikkeja, päätyi tämä caesarin lehtikaaliversio ensimmäisten joukossa kirjasta testattavaksi reseptiksi. Ravut on tosin marinoitu meidän tyylillä ja samoin kastike on meidän oma suosikki millä aina teemme tavallisen caesarsalaatin. (Ohje klassiseen versioon löytyy täältä.) Kiva saada uusi versio perinteisen caesarin rinnalle!

Lehtikaalicaesar ja grillattuja ravunpyrstöjä kahdelle

200g tiikerinravunpyrstöjä
1 chili
1 yksikyntinen valkosipuli
1 limen mehu
suolaa
oliiviöljyä

pussi lehtikaalia
parmesanlastuja
seesaminsiemeniä

Caesar -kastike
1 kananmuna
2,5 dl rypsiöljyä
n. puolikas yksikyntinen valkosipuli
1 rkl vettä
0,5 rkl valkoviinietikkaa
0,5 rkl Dijon sinappia
2-3 rkl vastapuristettua sitruunanmehua
mustapippuria
suolaa
4-5 anjovisfilettä

Kuori ravunpyrstöt ja laita ne kulhoon. Pilko chili ja valkosipuli ja purista limen mehu. Lisää nämä rapujen joukkoon, lorauta perään vielä oliiviöljyä ja mausta suolalla. Anna rapujen maustua muutama tunti.

Valmista kastike. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja surauta kastike sileäksi sauvasekottimella. Laita kastike jääkaappiin odottamaan. Ja vaikka kuinka inhoaisit anjovista, sitä ei kannata jättää kastikkeesta pois, sillä siitä tulee se maku, joka tekee caesar -kastikkeesta täydellisen.

Pese lehtikaali kylmällä vedellä ja kuivaa se keittiöpyyhkeellä. Poista lehtikaalin kova ruoti ja revi lehdet pieniksi isoon kulhoon. Sekoita pari ruokalusikallista kastiketta lehtikaalien joukkoon. Lisää kastiketta tarvittaessa riippuen siitä paljonko kastiketta haluat lehtikaalin joukkoon. Jaa kaali valmiiksi kahdelle lautaselle. Grillaa rapuja kunnes ne ovat kauniin vaaleanpunaisia molemmilta puolilta. Ravut voi paistaa myös pannulla. Asettele ravut lehtikaalin päälle ja viimeistele annokset parmesanlastuilla ja seesaminsiemenillä.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.