Grillatut kesäporkkanat

Kesäporkkanoiden sesonki on juuri alkamaisillaan. Micke oli työreissussa Ruotsissa, jossa illallisella oli tarjolla mm. grillattuja kesäporkkanoita ja minä taas satuin näkemään aamuteeveessä kun siellä grillailtiin samaisia kesäporkkanoita 🙂 Yhteistuumin tästä vakuuttuneena porkkanat päätyivät osaksi Juhannusbuffaamme ja niistä piti kaikki! Porkkanagrillailut eivät todellakaan jää tänä kesänä yhteen kertaan. Ai että miten olivatkin hyviä!

Grillatut kesäporkkanat lisukkeeksi

1-2 kesäporkkanaa per syöjä
oliiviöljyä
sormisuolaa

Leikkaa porkkanoista naatit pois ja pese ne huolellisesti juuresharjalla. Leikkaa porkkanat puoliksi pitkittäissuuntaisesti. Asettele porkkanat vuualle, lorauta päälle oliiviöljyä ja ripottele perään reilusti sormisuolaa. Grillaa porkkanoita välillä käännellen n. 10-15 min kunnes porkkanat ovat saaneet hiukan väriä pintaan sekä pehmenneet jonkin verran. Suutuntumaa pitää jäädä, eli älä ylikypsennä. Tarjoa porkkanat lämpimänä muun grilliruuan kaverina.

Vinkki! Porkkanoiden päälle sopisi hyvin myös ripaus chilihiutaleita tai loraus tummaa balsamicosiirappia. Tämä tosin vasta grillauksen jälkeen 🙂

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.